Haberler

Audi Q8 test sırasında yakalandı




Geçtiğimiz yıl, yeni Q7’nin piyasaya çıkmasıyla beraber, Audi Q8 projesinin de gerçekleşme söylentilerini onaylamıştı. Günümüze gelindiğinde ise yeni Q8 kardeşi Q7’nin gövdesi ile gün yüzüne çıkmış durumda.

Q7 üzerine şekillenecek olan yeni SUV kardeşine göre daha geniş ve daha uzun ölçülere sahip olacak. Boyutlardaki bu değişimlerin yeni SUV’ye daha sportif bir görünüm kazandıracağı düşünülüyor. Şu aşamada dış görünümde yapılabilecek değişiklikler ile ilgili kesin bir açıklama yapılmazken piyasaya çıkmaya hazırlanan yeni A8’e benzeyen bir tasarım dili kullanılması öngörülüyor.

Mekanik olarak küçük kardeşi Q7 ile ortak parça kullanacağına kesin gözüyle bakılan Q8’in motorları arasında Q7’de de kullanılan V6, V8 motorların dizel, benzinli gibi seçenekler yer alacak. Porsche tarafından geliştirilen ve elektrik ile 65 km yolculuk edebilen plug-in hybrid sisteminin ise kullanılabileceği gelen söylentiler arasında.

Yeni Q8 için çıkış tarihi kesin olarak belirtilmedi ancak yeni modelin 2017 sonunda veya 2018 başında piyasaya çıkması bekleniyor.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. 2-3 sene öncesine kadar tüm audi modellerinin gündüz ledleri farklı, kendisine özgündü. 100 metre ileriden bakınca A4 mü A6 mı anlaşılırdı ama bu matrix led çıktı mertlik bozuldu hepsi birbirine benziyor 😀

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu