Haberler

Audi’de devir elektrik devri




Otomobil üreticilerinin klasik vaatlerini bilirsiniz. Bu yılın onların yılı olacağını, çıkardıkları yeni modelin ezberleri bozacağını, otomobil dünyasına yepyeni bir soluk getirdiklerini söylerler fakat bunların neredeyse hiçbiri gerçekleşmez. Fakat eğer bir üretici bir yere yatırım yapıyorsa, ona dikkat etmek gerekiyor.

Gün geçtikçe artan teknoloji yatırımlarının yanı sıra Audi, beklenmeyen bir yatırım ile karşımıza çıkacak. Alman üretici, kendisine belirlediği 2025 yılı hedefi ile kafaları oldukça karıştırmışa benziyor. Öyle ki Audi, 2025 yılında yaptığı satışların %25’inin elektrikli otomobil satışlarından olacağını öne sürüyor.

Reuters’ın haberine göre, Audi’nin belirlediği üçüncü Ar-Ge yatırım bütçesi tamamen elektrikli araçlar, dijital hizmetler ve otonom sürüş alanında harcanacak. Elbette böyle büyük bir yatırım yapmak için bazı şeylerden fedakarlık yapılması gerekiyor; Reuters’ın kaynakları, Audi’nin içten yanmalı motorlarına ve bunların performans odaklı çeşitlerine harcayacağı parayı azaltacağını belirtiyor. Yazılanları okurken dahi insanın içi bunalıyor, Reuters’ın kaynaklarının detaya inmeyerek, model – motor bilgisi vermeden yüzeysel bir biçimde anlattığı planlardaki belirsizlik ise daha da bunalmamıza yetiyor.

Yine Reuters’a göre, Audi dünya otomobil üreticileri arasında elektrikli ve hibrit otomobillerin satışında 22. sırada yer alıyor. Bu, Mercedesten 8, BMW’den ise 10 sıra geride bulundukları manasına geliyor. Amerikan pazarında Audi’yi elektrikli ve hibrit otomobiller klasmanında temsil eden sadece iki otomobil var. Bu modeller ise A3 e-Tron ve Q5 Hybrid. Durum Avrupa’da da bundan farklı değil, Audi’nin gerekirse servet dökerek elektrikli otomobillerine ve satışlarına ağırlık vermesi gerekiyor.

Audi’nin elektriklileşme planlarına dair yeni detaylar çok yakında gelecek gibi geliyor. CEO Rupert Stadler 20 Temmuz Çarşamba gün Münih’te, kapalı kapılar ardında 2.000’den fazla yönetici ile görüşüp şirketin yeni yol haritası hakkında fikirlerini dinleyecek. Elbette 2.000’i aşkın yöneticinin hepsi sessiz kalamayacak ve basına bazı detaylar sızacak. Bekleyip göreceğiz.

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu