Haberler

Avustralyalılar Drift Mode’a karşı




Ford Focus RS şu an hot hatch’lerin kralı olsa da, Drift Mode adlı sürüş modu yüzünden Avustralya’da büyük tepki çekiyor. Adı Drift Mode olsa da bu mod her sürücüyü bir Formula Drift yarışçısına çevirmiyor ama sürücülere dumanlı bir şekilde yan gitme konusunda yardımcı oluyor. Avustralya’daki yol güvenliği savunucuları bu özelliğin trafiğe açık yollarda da kullanılabileceği sebebiyle harekete geçmiş durumda. Avustralya, dünyada trafik terörüne karşı en sıkı yasalara sahip olan ülkelerden biri ve şimdi hedefinde Ford’un son hatchbacki var.

News.com.au sitesindeki habere göre Avustralyalı güvenlik savunucuları Ford’un deneyimsiz sürücülerin trafikte çılgınca hareketler yapmalarının önünü açabilecek bir drift moduyla satılmasından dolayı epey sinirli. Ford Avustralya’nın ise Focus RS’in Drift ve Track modlarını devre dışı bırakma gibi bir planı yok. Şirketin konuyla ilgili savunması ise otomobilde bu modlar devreye alınmadan önce yalnızca pist üzerinde kullanılması gerektiğiyle ilgili bir uyarı mesajı gösteriliyor olması.

Avustralyalı bir haber kanalı ise Drift Mode’un tehlikeli olduğunu iddia eden bir video bile yayınladı.

Avustralya Yaya Konseyi Başkanı Harold Scruby, Focus RS’in sürücülere gösterdiği bu mesajın onların trafiğe açık yollarda bu özellikleri kullanmasını engellemeyeceğini öne sürerek Ford’un otomobili geri çağırıp Drift Mode’u devre dışı bırakmasını istiyor.

Ford Avustralya, ülkenin sıkı kanunları yüzünden Mustang’lerde Line Lock özelliğini kapatmak zorunda kalmıştı. Avustralya’daki bu kanunlara göre drift veya burnout yaptığı görülen kişilerin otomobillerine polis tarafından el konulabiliyor.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

8 Yorum

  1. Bunların ülkede hiç e30, tofaş kullanan yok tabi konuşuyorlar mıç mıç mıç

  2. Adamlar haklı. Şahsen, kamuya açık yollarda kullanılacak bir otomobilin, bırakın drift mode olmasını, ESP’sinin tamamen kapatılabilir olmasına bile karşıyım. Nedeni de basit: Bu tür araçları kullanacak tüm sürücülerin, işler gerçekten ters gittiği zaman aracı kurtarabilecek sürüş bilgisi ve becerisine sahip oldukları garanti edilemez.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu