Haberler

Bisimoto Porsche 911 açık arttırmaya çıkıyor




Kanadalı modifiye firması Bisimoto Engineering tarafından elden geçirilen, ABD’li sinema sanatçısı Steve McQueen’in özel sipariş Porsche 911 otomobili açık arttırmayla satışa sunuluyor.

Önümüzdeki ay Amerika’nın California eyaletinde gerçekleşecek olan Mecum’s Monterey etkinliğinde satışa çıkarılacağı belirtilen 1980 model Porsche 911, görünüm olarak 1960’ların sonunda satılan bir önceki 911’in neredeyse aynısı gibi görünüyor.

90’lı yıllarda Porsche’nin farklı modellerinde kullanılan 3.6 litrelik altı silindirli motoru tercih eden Bisimoto Engineering, bu sayede ruhu 70’lerden görünümü 60’lardan olan otomobili; sıralı yakıt enjeksiyon sistemi, gaz kelebeği, GT3 emme manifoldu ve özel tasarım egzoz sistemi gibi teknolojilerle donatarak 316 beygire ulaştırmış.

Standart modelde bulunan torsiyon çubuğu yerine özel tasarım bir amortisör kiti kullanan Kanadalı firma, hatırı sayılı bir şekilde yere yaklaşan otomobilin burnunu 1.5 derece öne doğru eğimli olacak şekilde ayarlamış.

Yaklaşık 1090 kg ağırlığında olan otomobilde ayrıca; dört renkli takla barı, eski uçaklarda kullanılan tarzda koltuklar ve Steve McQueen tarafından tercih edilen Momo Prototipo isimli direksiyon simidi de kullanılmış.

135,000$ ile 175,000$ arasında bir bedelle açık arttırmaya çıkacak otomobilden elde edilecek olan gelirin Steve McQueen tarafından çok önem verilen bir hayır kuruluşu olan Boys Republic’e aktarılacağı belirtilirken, satıştan 1 milyon $’ın üzerinde bir gelir bekleniyor.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu