Haberler

BMW M5 “Competition Edition” sahnede




BMW mevcut M5’i nihai bir karar vererek emekliye ayıracağa benziyor. Yeni ‘Competition Edition’ modeli, isminden de anlaşılacağı üzere oldukça özel teknik özellikler ve donanım detayları içeriyor. Sınırlı sayıda üretilecek olan modelde 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman ile kombinlenmiş biturbo 4.4 litre hacmindeki V8 motor, 600 beygir güc ve 700 Nm tork üretecek.

V8 ünite 0-100 km/h hıza 3.9 saniye gibi kısa bir sürede çıkarken otomobilin son sürati elektronik olarak saatte 250 km’ye ayarlanmış. Bu üst limitin daha sonra saatte 305 km’ye kadar çıkarılabildiğini de söylemeden geçmeyelim.

Peki ama bu özel seriyi gerçekten özel yapan şeyler neler? Sınırlı üretim sayısından başlamak gerekirse, dünya çapında sadece 200 adet satışa sunulacak olan modelin, yarısı metalik Karbon Siyah’a, diğer yarısı ise metalik Mineral Beyaz’a boyanarak kullanıcıya ulaşacak. Ayrıca otomobil, çift kollu, ‘M’ logolu Jet Siyahı 20-inç forged jantlar, önde 265/35 ZR20, arkada ise 295/30 ZR20 lastikler ile gelecek.

Karbon arka difüzör, yan ayna kapakları, bagaj kapağı üzerindeki çıta da dahil olmak üzere bol miktarda  ‘M Performans’ parçaları da araçta yer alan diğer özel donanımlar arasında. Geleneksel parlak siyah böbrek görünümündeki ızgara, yan ‘M5 Competition’ yazılı çıtalar ve isteğe bağlı olarak alınabilecek karbon-seramik frenler de Competition Edition modeli ekipmanlarından.

Kabin içerisinde, beyaz dikişli Merina siyah deri döşeme, karbon fiber trim parçaları ve her araca özel üretim numarası etiketi bulunacak. Otomobili daha da çekici yapmak için 1200 watt’lık Bang & Olufsen ses sistemi ve güvenli sürüş için şerit takip sistemi, head-up display, konfor giriş ve opsiyonel olarak alınabilen BMW Sürüş Asistanı yer alacak.

Fiyatına gelecek olursak, otomobile Almanya’da €129,500’ya sahip olabileceksiniz.

ANIL BULUT

Trakya Üniversitesinde Mak Müh okumaktayım.1997'de arka koltukta dikilerek babamı gözlemlemek, ne olduğunu anlamakla başladı bu tutku.Şimdilerde ise kendi aracım olan Opel Corsa ile şoför koltuğunda devam ediyor:)

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. son fotoğraf yanlış olmuş ama araba süper. yalnız 5 Serisi nin yenisi bir an önce çıksın ya Bimmer lar olarak çatladık

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu