Haberler

BMW yolcuları internete bağlıyor




BMW, otomobillerine 10 cihaza kadar yüksek hızlı internet bağlantısı sağlayacak bir sistem entegre edecek. 2015 yılının Ekim ayında yeni 7 Serisi ile entegrasyona başlayan BMW, bir çok modeline bu opsiyonu sunmaya hazırlanıyor.

Güncel olarak otomobilin içinde yüksek hızlı LTE bağlantısı sağlayan Bavyeralı otomobil üreticisi alışılagelmiş SIM kart teknolojisinin aksine, kartı değiştirmeye ihtiyaç duymadan yapılabilen ayarlamalarla bağlantı teknolojisi değiştirilebilecek eSIM sistemini kullanıyor.

Gündelik hayattan da alışık olduğumuz bu taşınabilir internet kaynağı sistem, parola korumalı ve yüksek hızlı interneti otomobil içinde 10 cihaza kadar bağlanma olanağı sunuyor. Bu da otomobildeki yolcuların kendi internet paketlerini kullanmalarına gerek olmadan internete erişmelerini sağlıyor.

BMW’nin ConnectedDrive platformunun bir parçası olarak gelen SmartHome uygulaması, kullanıcılara can alıcı bir ayrıcalık sunuyor. Kullanıcılar, bu uygulama ile akıllı evlerindeki sistemleri nerede olurlarsa olsunlar otomobilin içinden kontrol etme ayrıcalığına sahip oluyor. BMW, bir akıllı telefon ya da iDrive sistemi aracılığıyla evlerindeki aydınlatmadan ısıtmaya kadar bir çok fonksiyonu kontrol altına alma imkanını kullanıcılarına sunuyor.

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu