Haberler

Bu Oldsmobile başka Oldsmobile




Hastan varsa senden her şey beklenir. Evet, görseldeki otomobil bir Oldsmobile Cutlass. Arka aksın, Chevy’nin supercharger beslemeli 516ci kodlu V8 motorundan aldığı gücün tamı tamına 1650 HP olduğu bir canavar. Aslında nelere canavar diyoruz, buna canavar az bile kalır ya neyse. Gün içinde çok enerjik olduğumuz zamanlar “yerimde duramıyorum” deyimini kullanırız ya, sanki bu deyim böyle makinalar için yaratılmış.

Bu deli Amerikan’ın şanzımanına da değinmeden geçmemek gerek. Hydra-Matic gibi efsanevi bir şanzıman Powerglide bu otomobilde görev yapıyor. General Motors’un ürünü bu 2 ileri tam otomatik şanzıman, mekanikle ilgilenenlerin kesinlikle araştırması gereken bir icat.

1650 HP suparcharger beslemeli V8 motor –> Powerglide şanzıman –> 275’lik arka lastikler

Nasıl bir şey ortaya çıkıyor? Patlama çatlama sesleri ve supercharger’ın çığlıkları eşliğinde Cutlass, bakalım drag’da rakiplerine neler yapıyor.

İzzet Can Bekar

Küçükken babamın Tipo'suna binip onu kullandığımı hayal ederdim, zihnimde uzun yolculuklara çıkar babam gibi vites değiştirirdim. O yıllarda gelişen bu tutku, hayatıma şekil veriyor. Bu arada İTÜ'de Makina Mühendisliği okuyorum ve gerçek bir motor sporları tutkunuyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu