Haberler

F1 Macaristan GP: Hamilton rahat kazandı!




2016 Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 11. ayağı olan Macaristan GP oldukça durağan bir yarışa sahne oldu. 70 turluk mücadelede ipi Mercedes’in İngiliz pilotu Lewis Hamilton göğüsledi.

Sıralama turlarında ikinci sırayı kazanan Hamilton, iyi bir start alarak takım arkadaşı Nico Rosberg’i geçmeyi başardı ve birinci sıraya yükseldi. Yarışı iyi bir tempoda sürdürmeyi başaran İngiliz pilot Macaristan’da birinci gelerek bu sene 5. galibiyetini aldı ve 192 puanla pilotlar şampiyonasının yeni lideri oldu.

Mercedes’in diğer pilotu Nico Rosberg ise takım arkadaşına göre daha kötü bir start aldı ve hem Hamilton’a, hem de Red Bull Racing pilotu Daniel Ricciardo’ya geçildi. Kısa sürede Ricciardo’yu geride bırakan Alman pilot yarışı ikinci sırada tamamladı. Rosberg bu sonuç ile genel sıralamada takım arkadaşının gerisine düşerek liderliği kaybetti.

Yarışa 3. sırada başlayan Red Bull Racing pilotu Daniel Ricciardo podyumun son basamağını kapmayı başarırken, Ferrari pilotu Sebastian Vettel 5. sırada başladığı yarışta Ricciardo’nun takım arkadaşı Max Verstappen’i geçerek 4. sırada kendisine yer bulabildi.

Macaristan GP’nin en büyük mücadelesi Max Verstappen ile Kimi Raikkonen arasında geçti. Yarışa 14. sıradan başlayan Ferrari pilotu Raikkonen, özellikle pit stop stratejisi ile 6. sıraya kadar yükselmeyi başardı. Son tura kadar Red Bull Racing’in genç pilotu Verstappen ile lastik lastiğe giden Raikkonen, ilk geçiş denemesinde sert bir savunma ile karşılaşarak kanadının kenarını kaybetti. İkinci hamlesinde pist dışına taşan Fin pilot daha fazla risk almadı ve yarışı altıncı sırada tamamladı. Kimi Raikkonen’in bu mücadelesi ile seyircilerden büyük övgü alarak haftanın pilotu seçildiğini de belirtelim.

Geçtiğimiz sezondan beri sıkıntılar ile boğuşan McLaren Honda’nın İspanyol pilotu Fernando Alonso iyi bir hafta sonu geçirerek yarışı 7. sırada tamamlarken, Toro Rosso pilotu Carlos Sainz Jr. 8. sırada yer aldı. Puan tablosunda son iki sırayı ise Williams’tan Valtteri Bottas ile Force India’nın Alman pilotu Nico Hulkenberg kaptı.

Sezonun 12. yarışı olan Almanya GP’si, 31 Temmuz’da Hockenheim’de koşulacak.

Pilot Takım Fark
1 Lewis Hamilton Mercedes
2 Nico Rosberg Mercedes +1.977
3 Daniel Ricciardo Red Bull – TAG Heuer +27.539
4 Sebastian Vettel Ferrari +28.213
5 Max Verstappen Red Bull – TAG Heuer +48.659
6 Kimi Raikkonen Ferrari +49.044
7 Fernando Alonso McLaren Honda +1 Tur
8 Carlos Sainz Jr. Toro Rosso – Ferrari +1 Tur
9 Valtteri Bottas Williams – Mercedes +1 Tur
10 Nico Hulkenberg Force India – Mercedes +1 Tur
11 Sergio Perez Force India – Mercedes +1 Tur
12 Jolyon Palmer Renault +1 Tur
13 Esteban Gutierrez Haas – Ferrari +1 Tur
14 Romain Grosjean Haas – Ferrari +1 Tur
15 Kevin Magnussen Renault +1 Tur
16 Daniil Kvyat Toro Rosso – Ferrari +1 Tur
17 Felipe Nasr Sauber – Ferrari +1 Tur
18 Felipe Massa Williams – Mercedes +2 Tur
19 Pascal Wehrlein Manor – Mercedes +2 Tur
20 Marcus Ericsson Sauber – Ferrari +2 Tur
21 Rio Haryanto Manor – Mercedes +2 Tur
Jenson Button McLaren Honda +10 Tur

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu