Haberler

F1’de süspansiyon problemleri bitmiyor




Daniil Kvyat, Avusturya’da sıralama sırasında yaşadığı süspansiyon problemi sonucu yaptığı yüksek hızlı kazadan ciddi bir yaralanma yaşamadan kurtuldu.

Toro Rosso sürücüsü, Q1’in sonuna doğru hızlı bir tur atarken 8. virajın çıkışında sağ arka süspansiyonunun kırılmasıyla spin attı. Şanslı bir şekilde pit giriş duvarına çarpmaktan kurtulan Kvyat, duvarın başındaki lastikleri sıyırarak karşı taraftaki çakıl havuzuna girip duvara çarparak durdu.

Kvyat’ın süspansiyon problemi takımları endişelendirecek gibi gözüküyor çünkü bu Cumartesi günü aynı parçadan dolayı yaşanan 3. problem.

Son antrenmanda Nico Rosberg, sol arka süspansiyonunundaki problem sebebiyle 2. virajın çıkışında bir kaza yaptı. Q1’in başlarında ise Sergio Perez, sağ arka süspansiyonundaki hatadan sonra tamir için pite dönmeyi başararak kazasız kurtuldu.

Bu olaylar, sürücülerin pistte çok dışa açılmasını engellemek için yeni eklenen tümseklerin otomobillere verdiği zarara çok odaklanılan bir haftada yaşandı. Max Verstappen, Cuma günü önce ön kanadını kırıp sonra da ön süspansiyon hasarı aldıktan sonra bu tümseklerle ilgili konuşmuştu.

 

Kaynak: motor1.com

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu