Testler

Guguk Kuşu: Hyundai i10 GO! Edition




  • Motor: 1248 cc, 4 silindirli atmosferik benzinli
  • Güç: 87 Hp @ 6200 d/d
  • Tork: 120 Nm @ 4000 d/d
  • Şanzıman: 5 ileri, manuel
  • 0-100 km/s: 13,8 sn
  • Son hız: 175 km/s
  • Test tüketimi: Ortalama 6,5 litre/100 km
  • Ağırlık: 1100 kg
  • Bagaj hacmi: 252 litre
  • Fiyat: 48.350 ₺

+ Genişlik
+ Donanım
+ Sürüş dinamikleri

– Direksiyon hissi

Faruk

Küçüklüğümden beri sahip olduğum otomobil aşkı zaman içinde beni Otopark ailesinin bir parçası haline getirdi. Aileye katıldığım ilk günden beri siteyle ilgilenmeye zevkle devam ediyorum...

İlgili Makaleler

36 Yorum

  1. Arka koltukları ikidir yanlış katlıyorsunuz. Arka koltukların önce minderi katlanıyor. Sonra sırtlıklar kapanıyor dümdüz oluyor.

  2. İlk defa ileri sara sara video izledim sinan abinin içine eren tekin kaçmış sanki testten ziyade tanıtım olmuş.

    1. Sinan ne diyorsa doğru, Aynı arabanın 1.0 modeli var. Dediği her şey anlattığı her detay kelimesi kelimesine doğru.

  3. Sınırlı seri olması falan iyi hoş ta bu paraya tsi ibiza alırım hem multimedia hem b sınıfı.

  4. Çok aceleye gelmiş bir test gibi geldi bana, sanki aynı güne birkaç araba sığdırılmış gibi.

  5. Tek başına yapılan testlerde insan And’ın anlatımını bekliyor, Sinan Reyis’in performans birlikte yapılan testlerde artıyor tek başına olduğu testlerde daldan dala bir durum var gibi, test notlarından biraz daha yararlanabilir. And’ın öğretmenlik kariyeri tek başına olduğu testlerdeki başarısına çok katkı sağlamış.

  6. Emeğinize sağlık. Araç için yapabileceğim tek ufak eleştiri, bu aracın 75 kg sürücü + %90 sıvılar dolu haliyle maksimum 900-1000 kg arası bir ağırlığı olması lazım. Oysa şoför + sıvılar ile birlikte ağırlığı 1124 kg ( Hyundai resmi sitesinde yazan) oluyor ki buna bagaj falan eklenirse ağırlık biraz daha artacaktır. Üst segmenti olan fiesta’nın 1.25 ve 1.4 motorlu versiyonları şoför + sıvılar ile 1055 kg oluyor. Hatta 1.5 tdci motorlu olanı, dizel motorun ağırlık dezavantajına rağmen 1118 kg ağırlığında yani atmosferik i10’dan bile hafif. Hal böyle olunca bir alt segment olan i10’un çok daha hafif olmaması için hiç bir sebep göremiyorum. Girmesi gereken ufak bir rejimin dışında pek bir eksiği gözükmüyor.

    1. I10 b sinifi pek cok arabadan daha buyuk. Park halinde bir fiestayla yan yana gorun anlarsiniz..

      1. Gözler yanılır ama rakamlar değil. Fiesta’nın uzunluk, genişlik ve aks mesafesi rakamlarla karşılaştırıldığında i10’a göre daha fazladır ki fazla olması doğaldır çünkü üst segmentidir. Bir otomobilin ağırlığını belirleyen en önemli şeylerden biri boyutları haricinde bileşen parçalarındaki mühendisliği ve kullanılan malzeme türüdür. Misal denk segmentler olan passat ve mondeo’nun 1.6 dizel motorlu ağırlıklarını karşılaştırdığında mondeo sürücü+sıvılarla beraber 1493 kg, passat’ın ise boş ağırlığı (sürücüsüz ve sıvısız) 1444 kg. Sürücü ve sıvıları ekleyince mondeo’yu geçeceği aşikar. Peki senin demene göre boyutları aynı yahut daha büyük bir araç nasıl oluyor da segment farkı olsa da olmasa da bir diğerinden daha hafif olabiliyor ? Örnek; mondeo’nun süspansiyon sistemi daha sağlam ama daha hafif olan alüminyum malzemeden üretilmiştir. Ağırlık konusunda ciddi avantaj sağlar. Yani iki otomobilin boyutları aynı olsa da otomobil üretmek, bileşen malzemeler konusunda da iyi mühendislik uygulamak ve doğru malzemeyi seçmek demektir. Hafif malzeme kullanırsan boyut büyüse de kasa hafif olur. En başa dönersek, i10 dediğin gibi fiesta’dan büyük değil, aynı değil. Rakamsal ölçülerde bu böyle ki fiesta’dan alt bir segment ama buna rağmen fiesta’dan ağır. Sonuç; i10’un ağırlık konusunda daha iyi mühendisliğe ihtiyacı var.

        1. sadece i10 degil tum hyundai’lerin agirliklari kendi siniflari icinde fazla.metalurji ve tasarim sorunlari oldugunu gosterir.

    2. kesinlikle katılıyorum. b sınıfı ağırlığına ulaştığı için yakıt ve performans olarak da a sınıfı özelliklerini sağlaması çok zor. segmentindeki rakipleri 1000 in altında

  7. Aracın iç mekan kalitesini aynı segment araçlara göre de anlatılınca güzel olmuş. Yani segmente göre ne kadar beklenti içinde olunmalı gibi. Takipteyiz. ?

  8. 50 küsür binden başlayan C sınıfı araclar var Sinan reis neresi ucuz, ayrica edition arac yapiyosun koltuklari deri yapiyosun küçük bir de kol dayama koysana Hyundai

  9. Sinan kurumsallığa fazla kaptırdın kendini. And senin kadar kurumsal olamadı. Örneğin b max videosundaki sinanı istiyoruzz

  10. Go çok pahalı olabilir, Ama 1.0 benzinli olanını şu an 39.900 tl den satıyorlar. Türkiyede satılan en ucuz Üçüncü araba.

  11. fiyat/performans karlılaştırması her zaman kendi sınıfında yapılmalı çünkü her sınıfın en dolusu parasına bir üst sınıf alınabilir. bu araba benzer donanım ve motorla tüm A sınıfı rakiplerinden daha ucuz. örneğin Nissan Micra 1.2 Match donanımıyla bundan bin lira daha pahalı ama ne sunroofu ne park sensörü ne elektrikli-ısıtmalı aynası ne de deri koltuğu var. Citoren C1 desen berbat otomatik vitesiyle başlangıç fiyatı bile 54.900. maalesef piyasa bu.

  12. Hyundai rakiplerine göre dizelde de benzinlide de her zaman fazla yakıyor. Tartışmaya gerek bile yok.

  13. Koreliler herhalde kendilerine göre tasarlıyolar arabaları.Ancak gerçekten çok iyi bir marka oldu.Helal olsun.

  14. Bence iş bölümü yapılmalı testleri And, bilgilendirici eğlendirici videoları Sinan çekmeli. Testte daldan dala atladı hep. Örneğin tam bişeyden bahsedecekti o ara direksiyon büyük dedi kaynadı gitti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu