Haberler

Hot hatch Hyundai i30 N üretime doğru ilerliyor




Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai, yeni ateşli hatchback otomobili i30 N’i 2017 yılı içerisinde satışa sunmayı hedefliyor.

Yayınlanan yeni parti casus fotolarının artık üretim versiyonu olduğu iddia ediliyor.

Her ne kadar fazlaca kamuflaja bürünmüş olsa da, örtü altındaki birkaç detaya değinmeden geçmeyelim. Ön kısma baktığımız zaman ikisi yukarıda ikiz, biri de aşağıda büyükçe havalandırma ızgaraları konumlandırılmış. Gündüz ledlerini Hyundai i30 Turbo versiyonundan tanıyoruz. Görünüşe göre 18 inç jantların arasından bizi oldukça sağlam frenler bekliyor. Hyundai, arka tavan spoileri ve çift egzoz çıkışını ise gizlemek için herhangi bir çaba sarf etmemiş gibi görünüyor.

Şüphesiz ki i30 N’in kardeşi i20 N Sport’tan daha güç olması bekleniyor. Elimizdeki bilgilere göre önden çekişli Hyundai i30 N, gücünü 4 silindirli 2.0 litrelik turboşarjlı benzinli ünitesinden alıyor. 260 beygir güce sahip olan bu motor 310 nm tork üretiyor. Gücünü yola 6 ileri manuel şanzımanla aktaran i30 N’e otomatik seçeneğinin gelip gelmeyeceği şu an için netlik kazanmış değil.

2017 yılında karşımızda olacan i30 N, Volkswagen GTI’a rakip olarak çıkacak.

Resim kaynağı: tr.motor1.com

 

Necati Erdoğan

Otomobiller vazgeçilmezim. Her zaman söylerim, otomobillerin olduğu bir odaya kapatsalar yeme ve içme harici başka şeye ihtiyaç duymam. Otopark.com ile tanıştığım günden beri müptelasıyım. Türkçe öğretmeniyim. Bu camiaya katkıda bulunmaktan onur duyuyorum.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Benim beklentim ciddi anlamda büyük, nürburgring’de iyi emek harcadılar, dandik bişey çıkarsa harbi beceriksiz diyeceğim bu koreliler.

    1. Bmw M departmanı baş Mühendisi var tepede 🙂 Dandik bir şey derken şasi konfor donanım dayanıklılık genelde korelilerde iyidir de heyecan ve performans eksikti 😉 Bekleyelim görelim ..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu