Haberler

Hyundai Nürburgring’den çöllere geçti!




Nürburgring’de test edilirken görmeye alıştığımız, Hyundai’nin yeni hothatch‘i İ30 N, bu kez Birleşmiş Milletler’in uçsuz bucaksız çöllerinde yakalandı.

Tahminimizce bu fotoğraflar, markanın diğer sportif modeli olan Elantra GT N’in de yakalandığı Kuzey Amerika çöllerinde çekildi.

Modelin gövdesinde daha büyük bir ön panjur ve keskinleştirilmiş farlar ilk bakışta hemen karşımıza çıkıyor. Sonrasında ise hemen hemen aracın ön kısmındaki her köşeye yerleştirilen hava girişleri, aynı zamanda sahip oldukları agresif sinyal lambaları ile modelin sportiflik hanesine bir artı daha ekliyor.

Önceki casus fotoğraflara nazaran arka kısmında daha az kamuflaja yer veren model, bu kez zarif spoylerini ve inceltilmiş stop lambalarını bizlerle paylaşma erdeminde bulunmuş.

Kaputun altına geçildiğinde ise, Hyundai tarafından geliştirilen yeni 2 litrelik 4 silindirli turbo beslemeli ünitenin, 300 beygire yakın fakat daha altında bir güç üretmesi bekleniyor. Bu gücü 6 ileri manuel veya kulakçıklı otomatik şanzıman ile ön tekerleklere aktaracak olan modelin,  aynı zamanda geçtiğimiz günlerde paylaştığımız haberde (buradan ulaşabilirsiniz) duyduğunuz, patırtılı ve çatırtılı egzozuyla kullanıcılarını tahrik etmesi bekleniyor.

Tamamen yeni bir hothatch ile bu pastadan büyük bir dilim almak isteyen Koreliler, i30 N’i önce ABD piyasasına sunacaklarını geçtiğimiz gün açıkladı. Neden böyle bir seçim yapılmış bilinmez ancak daha yüksek beygirli rakipleri Golf GTI ve Focus ST için nabız yoklaması beklenen modelin, Avrupa’ya gelmesi 2018’i bulacak.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Arabanın içi güzel olmuş. Dışıda derli toplu gözüküyor. Bu sefer başarmış gibi hyundai

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu