Haberler

Hyundai’den “i” isimlendirmesine son




Koreli otomobil üreticisi Hyundai, önümüzdeki günlerde önemli bir değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Markanın Avustralya’daki üst düzey yöneticilerinden Scott Grant’ın da doğruladığı üzere, artık “i” kodlu isimlendirme sisteminden vazgeçilecek.

“i” adlandırmasının Avustralya’da başarılı olduğunun fakat Avrupa’da ve Amerika’da sevilmediğinin altını çizen Grant, Avustralya’da araştırmacıların ve müşterilerin birlikte çalışarak bu sonuca varıldığını söyledi. Yani bundan sonrası için “i” konseptinin dünya çapında ayakta durması, muhtemel olmayan bir durum gibi görünüyor.

Şu anda Hyundai, aynı otomobilleri farklı ülkelerde ve pazarlarda, farklı isimler ile satıyor. Örnek verilecek olursa, markanın kompakt sınıftaki hatchback modeli Avrupa’da i30 adı altında satılırken, Amerika’da bu model Elantra GT ismiyle biliniyor. Avrupa’da 2009 ile 2011 yılları arasında üretilen ix55 modelinin, Amerika’da Veracruz adı ile satılması da bu duruma bir diğer örnek.

Bütün bu köklü isim değişiklerinden etkilenmeyen tek istisna model, üçüncü nesli bu senenin sonundaki Paris Otomobil Fuarı’nda sergilenecek olan, i30 olacak.

Emre Girit

2000'li yılların başlarında, henüz çocukken E46 M3 ile başlayan otomobillere olan merakım, zamanla bir tutkuya dönüştü. Halen karakter sahibi otomobilleri yaşamayı ve yaşatmayı, otomobil kullanırken limitleri zorlamayı büyük bir keyifle devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Hyundai ya hepsini ”i” diye adlandıracaktı yada hepsine bi isim bulacaktı. Bi model iXX bi model isimli olunca tutmadı.

    1. Katılıyorum. Diğerlerini de sonradan İ’leştiremedi de. Malum, her model isminin bir prestiji, yarattığı algısı var.

  2. “i” serisi dünya çapında tutmadı mı tuttu. Hyundai tutan bir seriyi neden kaldırsın ki akıl var, mantık var. “i” serisi sadece Avrupa pazarında satışa sunulan modellerde kullanıldı. Bkz: ix55(Veracruz), i40(Sonata), i30(Elantra GT) gibi. Ben Hyundai’nin bu seriyi kaldıracağını hiç düşünmüyorum. Hyundai “i” serisini kaldırırsa bence çok büyük bir hata yapar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu