Haberler

İşte karşınızda 2017 CBR 250RR!




Yenilenen CBR 250’nin bizler için bir sürpriz olmadığı aşikar. Ancak onu ilk defa bu kadar gerçek ve ayrıntılı biçimde görebiliyoruz. İlk bakışta konsept çizim ve casus fotoğraflarından daha sportif görünen modelin, yayınlanan tüm detaylarına gelin hep birlikte bir göz atalım.

Geçtiğimiz yıl düzenlenen Tokyo Motor Show’da ‘Hafif Süper Sport Konseptleri’ başlığının altında, biraz da olsa bizlere göz kırpan yeni CBR 250 RR, bugün tam olarak karşımızda. İlk izlenimlerimizce kaslı görüntüsüyle CBR 250 RR’dan ziyade CBR 300 R’a doğru kayan modelin bu görüntüye, sahip olduğu platform bağlamında ulaştığını tüm uzmanlar doğruladı.

2017-honda-cbr250rr-front

Konseptlerinin ardından üretim modeliyle karşımızda olan Honda’nın 250 cc’lik Süper Sport’u, satışta olan güncel versiyonunun aksine bu kez paralel iki silindirli bir üniteden güç alacak. Bunun yanı sıra martı tip ön maşa ve alüminyum tabanlı çelikle güçlendirilmiş bir şasiye sahip olan modelin, rakiplerine toz yutturması bekleniyor.

Teknolojinin nimetlerinden de sonuna kadar faydalanan model, TbW isimli gaz kolu kontrolü ve sürüş modları seçenekleriyle, kullanıcılarının her koşulda motosiklete adapte olabilmelerini sağlayacak. Aynı zamanda 5 kademeli ön yükleme ayarına ve Prolink bağlantısına sahip ters düzendeki arka maşasıyla yola daha iyi tutunmayı ilke edinmiş olan CBR 250 RR, sahip olduğu 310 ve 240 mm’lik ABS destekli fren diskleri ile en zor anlarda bile kazaları önleyebilmek için mücadele edecek.

2017-honda-cbr250rr-racing-red

Her ne kadar ufak bir detay olsa da modelin; Yarış Kırmızısı, Metalik Gri ve Mat Metalik Barut renkleriyle satışa sunulması bekleniyor. Öte yandan az önce bahsederken üstünden çok az geçtiğimiz 250 cc’lik paralel iki silindirli ünite, 12.000 devir civarlarında peak yaparak, 38 beygir ve 23 Nm torku 140 mm genişliğindeki arka tekerleklerine aktarmaya çalışacak.

Ön tekerleğinin de 110 mm değerinde bir taban genişliğine sahip olduğunu sizlere belirtirken, kuru ağırlık bazında tamı tamına 154 kg olan motosikletin, Hafif Süper Sport Konseptleri’nin hangi kısmından ilham aldığını çözemedik. Satışta olan versiyonun bile 161 kg’lık yaş ağırlığa sahip olduğunu öğrenince, yeni CBR 250 RR’ın, o kadar da fazla diyet yapmadığı gözler önüne serilmiş oluyor.

2017-honda-cbr250rr-side

Tasarımıyla şimdiden bizleri mest eden yeni CBR 250 RR, sahip olduğu ince, köşeli ve sivri hatlarıyla 250 cc’lik bir Süper Sport’a nazaran, 1000 cc’lik bir makineyi andırmıyor değil. Güncel versiyonunun ezginliğiyle pazarda fazla yer bulamayan CBR 250 RR, bu yenilenen versiyonuyla Yamaha R25 ve KTM RC 250 gibi piyasa liderlerine ulaşmak ve 250 cc’lik Süper Sport Makineler Pastası’ndan kallavi bir dilim almak istiyor.

2017-honda-cbr250rr-yellow

Son olarak ise yukarıda belirttiğimiz Asya pazarındaki 250 cc’lik rakipleriyle büyük bir rekabet içine gireceğine kesin gözüyle bakılan modelin, R3 vb. 300 cc’lik modellere nasıl bir hamle oynayacağı halen büyük bir merak konusu.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Ne zaman gelecek bu 300 lük amk.bu arada istanbuldan tanışmak isteyen bayanları beklerim ?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu