Haberler

Koenigsegg üretimi arttırmayı düşünüyor




Bildiğiniz üzere Koenigsegg’ler ender ve narin otomobillerdir. Şirket fazla üretim yapmaz ve üretilecek sürüş makineleri de hızlı bir şekilde üretilmez. Bu enderlik, şirketin Koenigsegg’leri bir arada toplamasını da özel bir etkinlik haline getirdi.

Koenigsegg’in Danimarka’da gerçekleşen bu etkinliğine, 13 adet Koenigsegg otomobili ve otomobillerin sahipleri katılım gösterdi. Otomobil sahipleri, ülkenin etrafında turladı ve bir uçuş pistinde otomobilleriyle biraz zaman geçirdi. Koenigsegg otomobillerin ne kadar ender olduğunu anlatmak adına, şöyle söyleyebiliriz: Bu etkinliğe katılan 13 otomobil, şu ana kadar üretilen Koenigsegg otomobillerinin %10’u kadardı. Bu da dünya üzerinde, Koenigsegg markasının ürettiği toplam otomobil sayısının 150’den az olduğunu gösteriyor.

Koenigsegg’in bir otomobil üretmek için bir ay zaman harcıyor oluşu da bu istatistikleri, bu küçük hacimli üretimin boyutlarını algılamaya yardımcı olacaktır. Yavaş üretimin bir sonucu olarak da müşterilerin adeta kuyrukta beklemesi söz konusu olabiliyor. Geçtiğimiz günlerde firmanın Twitter üzerinde paylaştığı bir gönderide, eğer bugün bir otomobil siparişi verirseniz bu otomobili 2.5 seneden önce teslim alamayacağınız belirtildi. Fakat aşağıda göreceğiniz bu gönderi, aynı zamanda Koenigsegg’in üretim hacmini artırma isteğini de içeriyor.

 

Dünya genelinde daha fazla Koenigsegg görecek olmamıza herhangi bir itirazımız yok elbette. Ve düşünüyoruz ki, firmanın düzenlediği bu toplu buluşma etkinliklerine katılanların sayısı artık daha da fazla olacak.

Aşağıda izleyebileceğiniz video ise bu yıl gerçekleşen ve yazımızda bahsettiğimiz Koenigsegg buluşmasının görüntülerini içeriyor.

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Koenigsegg’in ana vatanını İsveç olarak biliyorum. Danimarka değil. Ben mi yanlışım aceba ?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu