Haberler

LaFerrari Spyder ortaya çıktı




Sınırlı sayıda üretilecek olan LaFerrari Spyder’ın fotoğrafları ortaya çıktı. Şu ana kadar Spyder ile ilgili sınırlı miktarda bilgi edinilmiş olsa da Ferrari’nin açıklamalarına göre LaFerrari’nin karbon şasisinde birçok değişiklik yapılarak otomobilin burulma direnci arttırılmış. Tavan yerinde olmadığı zamanlarda da aerodinamik özellikleri korumak için otomobilin tasarımında çeşitli değişiklikler yapılmış.

Hali hazırda çekici bir otomobil LaFerrari, Spyder versiyonu ile bu özelliğini koruyor. Spyder, koltukların üstünde yer alan tavanının çıkarılması ile coupe versiyonundan farklı gözükmemekte.

LaFerrari’nin, bir Ferrari olması dışında, meraklılarının ilgilerini çeken nokta ise motoru. Sesini Stratosfer’den duyabileceğiniz 6.2 litrelik V12 motoru sayesinde şarkı söyleyen LaFerrari, Spyder modeli ile bu zevki daha net bir biçimde yaşamınızı sağlıyor. Buradaki tek sorun ise üretilecek tüm modellerin şimdiden satılmış olması.

Hibrit bir sistem ile birlikte toplam gücü 963 hp’ye ulaşan otomobil ayrıca 900 Nm torka sahip. Bu değerler sayesinde 0-100 süresi 2.9 saniye olan LaFerrari’nin 300 km/h’ye çıkması sadece 15 saniye sürerken son hızı 350 km/h olarak açıklandı.

Otomobilin isminin ve tüm teknik özelliklerinin Paris Otomobil Fuarındaki tanıtımıyla beraber açıklanması bekleniyor.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Böyle muazzam harika bir otomobile kimsenin yorum yapmamasına şaşıyorum doğrusu. Tek kelimeyle mükemmel ne denebilir ki

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu