Haberler

Mercedes-AMG E63’e veda dokunuşu




2017 Mercedes-AMG E63’e merhaba demeden önce güncel versiyon üzerinde son dokunuşları yapıp modele öyle veda etmek isteyen Posaidon, yapılabilecek en güçlü hamleyi yaparak yorumunu ortaya koymuş. Sonuç mu? 1020 HP güç ve 1400 Nm tork! Bu özellikleriyle otomobil, trafiğe çıkış izni olan en güçlü Mercedes-Benz ünvanını eline alıyor.

Otomobilin geliştirilmesinde kendisine güç veren 5.5 litrelik V8 biturbo motoru neredeyse baştan aşağı ele alınmış. Daha büyük turbolarla işe başlayan firma, tekrar düzenledikleri ECU yazılımı ile bu gücün daha verimli olmasını sağlamışlar. Bu kadar torka şanzıman dayanamayacağı için, şanzıman da elden geçirilmiş. Bu gücü dizginlemek için ise önde 420 mm’lik 6 pistonlu, arkada ise 360 mm’lik 4 pistonlu karbon seramik frenler kullanılmış. Ağırlığının azalması için ise arka koltukları sökülüp; aynalarda, tamponlarda, kaputta ve arka difüzörde karbon fiber parçalar kullanılmış. 0’dan 100 km’ye 2.8 saniyede çıkabilen bu canavarın maksimum hızı, lastiklerinin dayanabilmesi için 368 km/h ile sınırlandırılmış.

İki koltuklu bir E-Serisini kimler tercih eder bilmiyoruz ancak yeni E63 AMG gelmeden önce eskisine güzel bir veda olduğu kesin.

Gürkan Baştürk

1994 Bursa doğumluyum. Ege Üniversitesi'nde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği okumaktayım. Çok küçük yaşlardan beri araba tutkunuyum. Araba kullanmaya 17 yaşımda 1988 model bir Şahinde başladım, 1998 model bir Ford Fiesta ile devam etmekteyim.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu