Haberler

Otomobil Üreticilerinin Yaptığı 1 Nisan Şakaları




Hepimiz, kökeni oldukça eskiye dayanan bu 1 Nisan şakasına bir kez maruz kalmış veya bizzat uygulamışızdır. Belki şu an o gün geldiğinde oldukça ‘şakalı’ fikirlerle ortada gezmesek veya o günün 1 Nisan olduğunun farkına varmasak da birçok farklı alandaki firmalar, bu gün için hazırlık yapmaktan çekinmiyorlar. Eh, haliyle otomobil üreticileri de buna dahil oluyor.

Şimdi gelin hep beraber bu ‘şakalara’ göz atalım.

1-

Tekneyi andıran bu modeli, “yeni model” olarak tanıtan Mini, modelin ismini de MINI Cooper Yacthsman olarak düşünmüş öyle ki bir de 2012 New York Otomobil Fuarı’nda da tanıtmış. Videosu ise:

2-

Kendi kendini yıkayan otomobil, Subaru’nun parlak ve eğlenceli fikirlerinden bir tanesiydi. Yeni Subaru XV’de sunulacağı açıklanan bu sistem, ilk etapta oldukça heyecan yaratmıştı.

“Yeni kendi kendini temizleyen XV. Çünkü pazar günlerinizde yapmanız için daha güzel işleriniz var” *günlerinizde yapmanız için daha güzel işleriniz var”   * “Kendi kendini temizleme opsiyonu 1,412 €+KDV’den başlayan fiyatlarla. Güneş ışığı önerilir, sonuçlar değişiklik gösterebilir”

 

3- 

Navigasyon firması TomTom, Darth Vader’ın sesinin navigasyonlarında kullanılacağının ve bu sesin insanların %68’ini rahatlattığını açıklamış. İlginçtir ki pek çok kişi de buna inanmış, haberin altına “inanılmaz bir haber, bunu hemen satın alacağım” tarzında bir çok yorum yazmışlardı. Şöyle de bir videosu mevcut:

https://www.youtube.com/watch?v=z1Uvywi0ip8

 

4- “I’m Steering Lucky”

Otomobil üreticisi olmasa da, internetteki hızını otomobillerde de kullanacağını hatta ve hatta Nascar’da yarışacağını söyleyen Google “kendimi şanslı hissediyorum” hizmetine de selam ederek “I’m steering lucky” mottosuyla bu projesini tanıtmış, insanları da buna gayet inandırmış bile. Üstüne üstlük yapıldığı dönemde, Yandex’in de benzer projeler yaptığına dair yalan haberler bile gündeme düşmüş.

5-

BMW’nizi bir koşu koçuna çevirebileceğinizin müjdesini veren BMW, 360° kamera sistemiyle otomobilinizin sizi izleyeceğini ve ConnectedDrive sisteminin de buna yardımcı olacağını iddia ettiği gibi, (LOL) adını verdikleri sistemle de (şakayı anlamamakta ısrar etmek) yorulduğunuz zaman koşunun biteceği yere kadar sizi taşıyabilecek bir sistemi de beraberinde tanıtmış.

6-

"Yavaş gitmek hiç bu kadar hızlı hissettirmemişti"
“Yavaş gitmek hiç bu kadar hızlı hissettirmemişti”

BMW’nin maksimum 30 km/s hıza kadar devreye sokabileceğiniz, yavaş giderken otobanda gidiyormuş edasıyla size g kuvvetleri, rüzgar ve çeşitli sürat unsurlarını hissettireceği sistem ise yapılmış diğer şakalardan biri.

 

7- Lexus’un V-LCRO ismini verdiği, emniyet kemerine ek olarak bir tür yapışkanla sizi sabit tutacağını belirttiği bu sistemi Lexus, yayımladığı videoyla şu şekilde anlatmış:

https://www.youtube.com/watch?v=YxVrkqv2Bc0

Videoda emniyet kemeri gerekliliğine ve bir Lexus sahibinin otomobilini bir başkasına teslim etmek istememe durumuna da bu esprili sonla birlikte, bir mesaj verilmiş diyebiliriz.

8-Porsche’nin Facebook aracılığıyla duyurduğu parfümü ‘Eau d’Essence’ ile tanışın. Porsche bu kokusunu motor yağı ve lastik kokusunun birleşimi olarak tanımlamış ve pist ortamında bulunup, 5 dakika önce yarışmış gibi etrafa kokular saçacağınızı vaat etmiş.

9-

"yolu yer, çayı içer"
“yolu yer, çayı içer”

 

Bizler kadar olmasa da çaya düşkünlükleriyle bilinen bir başka ülke olan İngiltere, buna istinaden çayla çalışacak olan MINI Cooper T modelini İngiltere’ye tanıttı.

Olası reaksiyon.
Olası reaksiyon.

 

Papatya (Papatya çayına ithafen)
Papatya (Papatya çayına ithafen)*

Cooper T’nin menzili ise 1 fincan çay ile 64 km olarak belirlenmiş. Peki ya Mini bu modeli Türkiye’de tanıtsaydı ? 🙂 en azından bu, kamyonlar için de duyurulsaydı, kaçak çayın tüketim alanlarının nasıl değişeceğini de tahmin etmek pek olası.

10- 

Peugeot’nun renk değiştirebilen otomobili. RCZ modeliyle tanıtılan İlgili tanıtıcı video ise şu şekilde:

https://www.youtube.com/watch?v=xP5_5RDKxOY

 

Bonus: 

Yine Mini, yine bir şaka. Bu sefer de hipsterları hedef alan Mini, bu Hipster Match modelinde Instagram efektli camlar, 1 ileri 1 geri manuel şanzıman, kaset oynatıcı gibi seçenekler vaat etmiş.

Ayrıca, kişi başı çay tüketimine göre ülkeler listesi

Gelecek listede görüşmek üzere.

 

onurhankocaman

Soğuk bir Şubat gününde, huysuzlandığı zaman ya bir otomobil içerisinde bulununca ya da müzik dinletilince keyiflenen bir bebek olarak dünyaya geldi. Hâlâ müzik ve otomobiller hayatında başı çekiyor. Üniversitede Uluslararası Ticaret eğitimi görürken bir yandan büyük bir aşkla müzik icra ediyor, bir yandan da otomobil kullanıyor.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Hatırladığım kadarıyla Lexus’un o meşhur koltuğunu sizde ciddi bir şekilde bu sitede paylaşmıştınız 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu