Haberler

Otonom otomobillere kara kutu zorunluluğu mu geliyor ?




Almanya, otonomlarda zorunlu olarak bulunacak bir kara kutu sistemine dair bir öneride bulundu.

Bildirilenlere göre, Alman Ulaşım Bakanlığı, tüm otomobil üreticilerine, özellikle de Tesla’nın son günlerde karıştığı kazalardan sonra yapılan ve giderek büyüyen  ‘Sürücünün hatası mı, otomobilin hatası mı?’ tartışmalarına nokta koymayı amaçlıyor. (ABD’de, seyir halindeyken Pokemon Go oynaması sebebiyle kaza yapan kişiyi de unutmamak lazım!)

2012 Aralık’ta, Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi (NHTSA) tarafından bu öneri sunulmuş ancak sadece öneri olarak kalmış, herhangi bir çalışma yapılmamıştı.

Otonom araçlar üzerine çalışmalar uzun yıllardır var olsa da bu önerinin o yıllarda, henüz şu günlerdeki kadar projeler açıkta olmadığından ve bu denli test edilmemesinden dolayı gerçekleşmemiş olması olası geliyor ancak Almanya, bu sefer oldukça ciddi ve istekli.

Her ne kadar Tesla, otomobillerine sürekli kayıt yapan bir kamera eklemiş olsa da, kara kutu gibi yasal bir donanımın kullanılması çok daha efektif olabilir.

Ek olarak sadece olası kaza durumlarını değil, herhangi başka bir güvenlik benzeri durumları da göz önünde bulundurursak böyle bir sistemin fabrika çıkışı olarak eklenmesi oldukça mantıklı.

Kara kutunun otonom olmayan araçlara da gelip gelmeyeceği şimdilik bilinmese de konunun akıbetinin önümüzdeki günlerde daha da netleşmesi bekleniyor.

onurhankocaman

Soğuk bir Şubat gününde, huysuzlandığı zaman ya bir otomobil içerisinde bulununca ya da müzik dinletilince keyiflenen bir bebek olarak dünyaya geldi. Hâlâ müzik ve otomobiller hayatında başı çekiyor. Üniversitede Uluslararası Ticaret eğitimi görürken bir yandan büyük bir aşkla müzik icra ediyor, bir yandan da otomobil kullanıyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu