Haberler

Otonom sürüş hızla yayılıyor




Mercedes’in sürücüsüz otobüsü, sorunsuz bir şekilde, herhangi bir insan müdahelesi olmadan Amsterdam’da 20 km yolu tamamladı.

2 yıl önce Mercedes, Future Truck 2025 isimli konsept aracını tanıtmıştı. Bu araçta otoyol sürüş yardımcıları bulunuyordu. Azami sürati ise 85 km/s idi. Şimdi ise Mercedes, bu teknolojiyi günümüz şartlarına uyarladı ve şehir içi kullanım için sürüş yardımcıları geliştirdi. Araç bu yardımcılarla şehir içinde sürücüsüz bir şekilde 70 km/s hıza ulaşabiliyor.

Mercedes, sürücüsüz otobüsünün hünerlerini kanıtlamak için Amsterdam’da bulunun en hızlı transit hatlardan birisinde test sürüşü gerçekleştirdi. Future Bus konsepti, verdiği bu sınavda otobüs duraklarında durdu, yolcu kapılarını kendi açtı, tünellerden geçti ve bütün trafik ışıklarında durdu. Bütün bunlar olurken yine de önlem olarak bir kişi araç içerisinde bulundu.

Bu güzergahtaki başarı, GPS cihazı, radarlar ve kameralardan oluşan bir dizi cihazla mümkün oldu. Bunlara ek olarak Mercedes, Wi-Fi ile iletişim kurarak aracın trafik ışıkları olan caddelerden yeşil dalgada geçmesini sağlayabilecek.

Günümüzde toplu taşıma araçlarına baktığımız zaman araçların çok sıkıcı olduğunu görebiliyoruz. Fakat bu araçların daha çok insanı çekmesi gerekiyor. Bu konsept araç bunu gerçekleştirebilir. Dediğimiz gibi araç hala bir konsept ama Mercedes bu aracın geliştirilip günlük hayatta kullanılabilir olacağına dair söz veriyor.

Kaynak: Mercedes-Benz

Furkan ALPERGİN

1988 doğumluyum. Uluslararası Ticaret mezunuyum. Kendimi bildim bileli otomobille yatıp kalkan, otomobillerden kopamayan biriyim. Otomobilin, bir ihtiyaçtan ziyade daha çok bir tutku ve bir yaşam tarzı olduğuna inanırım.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Videoyu izledikten sonra gözümün önüne bizim tıkış tıkış ter kokan belediye otobüsleri geldi 🙁

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu