Haberler

Porsche 993 GT2 Evo yeni sahibini bekliyor




Kamyondan motosiklete, traktörden Formula 1 otomobillerine kadar tarihe iz bırakmış pek çok koleksiyonluk başyapıtı satmasıyla ünlü olan Mecum,18-20 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek Monterey etkinliğinde 1995 model Porsche 993 GT2 Evo’yu açık arttırmayla satacağını duyurdu.

1990 yılında 964 serisi olarak da bilinen Porsche 911 piyasaya sunulduğunda bu otomobili tercih eden müşteri takımları, 3.8 lt’lik atmosferik motorlu modelden daha güçlü bir seçeneğin sunulmasını istemişlerdi. Bu isteğe kayıtsız kalamayan Porsche, 3.6 lt’lik çift turbolu 600 BG gücündeki 993 GT2 Evo’yu 1994 yılında tanıtmıştı. 11 adetle sınırlı tuttuğu bu özel model için tüm hünerlerini ortaya koyan Alman marka, sanılanın aksine 993 GT2 Evo’yu GT1 organizasyonu için geliştirdiğini belirtmişti.

Şimdilerde ise bu otomobil Mecum tarafından açık arttırmaya çıkarılmak için gün sayıyor. Sadece 7.000 km’de olan, fabrikadan çıktığı günkü kadar iyi kondisyonda olduğu belirtilen 993 GT2 Evo için şimdiden nabız yoklayan müşterileri olduğunu belirten Mecum, bu özel otomobile sahip olmak için pek çok kişinin birbiriyle çok ciddi bir yarışa gireceğinin altını çiziyor.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu