Haberler

Porsche Panamera’yı hangi seçenekle almalı?




İkinci nesil Porsche Panamera, ABD sitesinde araç oluşturucu seçeneğiyle canlanmaya başladı.

Porsche Panamera alıcılarının karşısına yine eski modelde olduğu gibi standart 4S, 4S dizel ve turbo paketli kombinasyonlarla gelecek.

Yazımıza konu olan bölüm ise Panamera’yı 4S mi yoksa turbolu olarak mı almak gerekiyor? Teknik verilere şöyle bir göz attığımız zaman, 0-100 km/h arası mesafeyi turbo seçenek 0.6 sn daha erken tamamlıyor. Tabi ki bu iki paketi Spor Chrono paketle alırsanız, bu değerler 0.2 sn oranında daha da kısalıyor.

Şimdi Spor Chrono paketi seçtiğimiz zaman aradaki 50 bin $ değerindeki fark nereden geliyor ona bir göz atmak gerekir. Seramik frenler,  spor egzoz, spor aks ve direksiyon sahibi oluyorsunuz bu tutara. Tabi daha canlı bir motoru da göz ardı etmemek gerekir.

Porsche, her zaman performanslı araçlar sunmayı hedeflemektedir ve bunu da başarmaktadır. Super Chrono paketli Panamera Turbo 3.6 saniyede 0’dan 100 km/h hıza ulaşmaktadır. 146.000 $ başlangıç paketli turboya bir de Super Chrono paket eklediğimizde 200.000 $ civarına donanımlı bir Panamera Turbomuz olmaktadır.

Tabi bu hız bana yeterli değil diyorsanız eğer, Panamera’nın BiTurbo V8 motora sahip olacak olan 700 beygir gücündeki süper hibrit teknolojili bir modelinin de üretim aşamasında olduğunu hatırlatalım.

Necati Erdoğan

Otomobiller vazgeçilmezim. Her zaman söylerim, otomobillerin olduğu bir odaya kapatsalar yeme ve içme harici başka şeye ihtiyaç duymam. Otopark.com ile tanıştığım günden beri müptelasıyım. Türkçe öğretmeniyim. Bu camiaya katkıda bulunmaktan onur duyuyorum.

İlgili Makaleler

3 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu