Haberler

Senato Elon Musk’ı çağırıyor




Amerikan federal hükümeti, Tesla’nın Autopilot teknolojisi ile son derece yakından ilgilenmeye başladı. Tesla otomobillerinin karıştığı ve aralarında bir de 7 Mayıs’ta Joshua Brown’un ölümüyle sonuçlanan kazanın da bulunduğu kazalar dizisi, zaten SEC ve NHTSA’in hali hazırda araştırmakta olduğu Autopilot sistemi hakkında federal hükümeti de alarma geçirdi.

Birleşik Devletler Ticaret, Bilim ve Ulaşımdan Sorumlu Senato Komitesi, Tesla Motors CEO’su Elon Musk’a, kendisini başkent Washington’a görüşmek amaçlı çağırdıkları bir mektup iletti. Mektubu ileten Senatör John Thune, Musk’tan 29 Temmuz’a kadar bir geri dönüş bekliyor.

Komitenin mektupta bahsettiği ise, teknoloji her ne kadar planlanan oranda bir ilerleme kaydettiyse ve Tesla’nın müşterileri Autopilot sisteminin yararları ve sınırları hakkında bilgilendirmek için sarf ettiği çaba meyvelerini verse de hala bir takım sorunların olduğu yönünde. Senatör Thune, mektupta genel olarak otonom sürüş teknolojisinin destekçisi olduğunu belirtse de, Tesla’nın geliştirdiği Autopilot teknolojisinin otonom sürüş mekanizmaları arasında, güvenlik ön planda tutularak geliştirilen bir emsal teşkil ettiğinden emin olmak istediğini belirtti.

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu