Haberler

Siz hiç içi mavi 900 HP Mercedes Maybach gördünüz mü?




Şüphesiz ki Mercedes Maybach S600 dünyanın en lüks otomobillerinden biridir. Brabus Rocket ile 900 beygir olduktan sonra halkımız tabiriyle gerçekten de “yer uçağı” olmuş durumda.

Geliştirilen Brabus Rocket 900 adı verilen üniteyle bahsedilen ünvanı onurla taşıyor. Tamı tamına 1500 nm tork üreten ve adı gibi roket olan motor, 900 beygir güç üretebiliyor. Maybach bu gücü yeni geliştirilen 6.3 litrelik, büyük çift turbo desteğiyle V12 motorundan alıyor. Geliştirilen unsurlar elbette sadece turboyla sınırlı kalmamış. Taş gibi bir krank mili, dövülmüş pistonlar, altından yararlanılarak üretilmiş ısı kalkanları sayesinde bu denli güçlü güce ve torka dayanabiliyor.

0’dan 100 km hıza tam olarak 3.7 saniyede çıkan otomobilin son hızı ise saatte 350 km.

Bugüne kadar facebook sayfasında yayınlanan Maybach fotolarının tamamında iç dizayn siyah olarak görünüyordu. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan fotolarda ise beyaz bir Maybach, içi ise mavi deri döşemelerle kaplanmış. Her ne kadar ilk bakışta “beyaz ve mavi ne alaka?” dedirtse de, gene de zarif değil mi?

Yorum siz okuyucularımızın…

Necati Erdoğan

Otomobiller vazgeçilmezim. Her zaman söylerim, otomobillerin olduğu bir odaya kapatsalar yeme ve içme harici başka şeye ihtiyaç duymam. Otopark.com ile tanıştığım günden beri müptelasıyım. Türkçe öğretmeniyim. Bu camiaya katkıda bulunmaktan onur duyuyorum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. 900 HP– BRABUS ROCKET—MERCEDES MAYBACH — S600 — ÇİFT TURBO — V12 … Bu yazıda tüyleri diken diken yapıcak o kadar çok kelime vardı :)))

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu