Haberler

Son DB9’lar banttan indi




İlk Aston Martin DB9’un üretim bandından inip hayatımıza girmesinin üzerinden 13 yıl geçti. Aston Martin firması, otomobil dünyasında bir ikon haline gelmiş DB9’un üretimini sonlandırma düşüncesiyle hareket ederek geçtiğimiz günlerde son dokuz DB9’un üretimini tamamladı.

Twitter’da aşağıda görebileceğiniz “bir ikona veda” şeklinde bir gönderi paylaşan Aston Martin, üretilen son 9 Aston Martin’in fotoğraflarını takipçileri ve müşterileriyle paylaştı.


Aston Martin için tıpkı DB9’un 2003 yılında olduğu gibi, şimdi de DB11 yeni ve taze bir başlangıç olacak. DB11, yeni bir 5.2 litrelik çift turbolu V12 motor ile yeni ve modern bir platformda üretilecek.

DB9’un altyapısı, Rapide ve Vanquish modellerinde kullanılmaya devam edecek. Böylelikle İngiliz üreticiyi zor zamanlarda ayakta tutmayı başarabilen ve büyük bir başarı öyküsü olan DB9’un ruhu yaşatılmaya devam edilecek. Büyük satış rakamlarına ulaşan DB9, Left-Lane’e göre 2004 ve 2015 yılları arasında Avrupa’da 8.701 adet sattı.

DB9’un satış rakamlarına ve yakaladığı ticari başarıya bakarak, Aston Martin’in, DB11’in de bir sükse yapması için sıkı çalışması biz otomobil tutkunları için bir sürpriz olmayacak.

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu