Haberler

Superb ve Kodiaq’ın vRS versiyonları gelecek mi?




Bir otomobil üreticisi de olsanız, ‘fikir değiştirmek’ herkes için ortak ve doğal bir şey. Bu durumda bahsettiğimiz marka Skoda ve Skoda’nın düşündüğü Superb ve Kodiaq modellerinin performanslı versiyonları.

Skoda yetkilileri, daha önceleri Superb tabanlı bir vRS versiyonu düşünmediklerini söylemişlerdi. Ancak markanın CEO’su Bernhard Maier, böyle bir olasılığın varlığını kabul etti. Marka ayrıca Kodiaq’ın tanıtılmasıyla performanslı bir SUV üretmeyi de düşünüyor.

Bernhard Maier, Auto Express’e verdiği bir röportajda markanın portföyündeki en ciddi modeller olan, performans odaklı vRS modellerinin ‘ciddi potansiyele sahip’ olduklarını açıklamıştı.

Eğer iki performans versiyonundan birine yeşil ışık yakılırsa, model 2018 de satışa sunulmuş olacak. Diğer otomobilin gelmesi ise 2019’u bulacak. Superb vRS, daha önce piyasaya çıkacak ve eğer yönetim kurulu bu araçların pazarda iyi bir iş yapacağına inanırsa, bir sonraki yıl Kodiaq’ın da vRS’i tanıtılacak.

Skoda yetkililerinin söylediklerine göre herhangi bir modelin performanslı varyantını üretmek mühendislik ekibi için zor bir iş değil. Satışların azlığı Fabia Hatchback’in vRS özelliğini kaybetmesinin en büyük sebebiydi, ki bu yüzden Skoda, Superb tabanlı bir perfomans modeli tanıtmadı.

Superb ve Kodiaq örneklerinde görmeye başlıyoruz ki Skoda, müşterilerinin markadan daha pahalı modeller beklediğine inanmaya başlamış. Bahsi geçen performans varyantları bu beklentiye çözüm olabilir gibi gözüküyor.

 

ramazanyikici

İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği 2.Sınıf öğrencisiyim.Büyük bir F1 hayranı olmakla birlikte, Otopark'ın otomobil sevgisini arttırdığı binlerden biriyim.Bir BMWhayranıyım, daha ötesi değil.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu