Haberler

Tesla ticari araçlar da üretecek




Elektrikli araç denince ilk alka gelen isim olan Tesla ileriye dönük planlarını açıkladı. Elon Musk tarafından kaleme alınan ‘Ana Plan, İkinci Bölüm’ adı verilen yazıda ilginç detaylar yer alıyor.

Tesla müşteri kitlesini genişletmek için farklı segmentlerde boy göstermeyi hedefliyor. Bireysel kullanıcılar dışında ticari araçlar da üretileceğini belirten Musk, panelvan, kamyon hatta otobüs üreteceklerini söyledi. Bu araçlar arasında Tesla Semi adını taşıyacak ticari kamyon da bulunuyor. Yeni araçlar ile birlikte şu an için sınırlı olan kitlesini genişletecek olan firma bu araçların hepsinde de otonom sürüş özelliklerine yer verecek.

Bahsedilen araçların çıkmasıyla birlikte oluşacak tabloya göz attığımızda ise Tesla tamamen elektrikli ve kendi kendine gidebilen araçlardan oluşan çok geniş bir filo elde etmiş olacak. Model S ile yüksek hızlara ulaşabilen sportif bir araç, Model X ile geniş aileler için mini bir SUV, uygun fiyata Tesla sahibi olmak isteyenler için Model 3, Semi ile bir ticari kamyon ve gelecek diğer modelleriyle birlikte de panelvan, otobüs gibi büyük bir araç yelpazesi sunmuş olacak. Tamamı elektrikli ve kendi kendine gidebilen bu araçların yaygınlaşması ile birlikte yolda giden araçlar birbirlerini doğrudan tanıyabilen ve hatta -gelecek bir yazılım güncellemesi ile- birbirleri ile konuşup ona göre hareket edebilecek hale gelecekler.

Berke Çoban

Piri Reis Üniversitesinde Gemi Mühendisliği okumaya çalışan bir PETROLHEAD

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu