Haberler

Tesla suçlamaları kabul etmiyor




Bildiğiniz gibi geçen ay, Pensilvanya’da bir trafik kazası yaşanmış ve bu kaza otomobil dünyasında çok konuşulmuştu. Kazanın bu kadar konuşulmasının nedeni ise başroldeki otomobilin, Tesla Model X olmasıydı.

2-yi8xz1w-e1465220529341

Kazadan sağ çıkan sürücünün olayın hemen ardından Tesla’nın ‘Autopilot’ adını verdiği otonom sürüş sistemini suçlaması, akıllara Tesla Model S kazasını ve ”Tesla ne kadar güvenli?” sorusunu getirdi. Suçlamalar üzerine Tesla olayı kabul etmese de polisler soruşturma başlattılar.

Kaza sonrası sessiz kalan Tesla CEO’su Elon Musk geçen hafta sessizliğini bozmuş ve kazaya karışan Model X’in sürücüsünü suçlamıştı. Twitter hesabından yaptığı açıklamada: ”Otomobilin Autopilot özelliği kapalıydı. Açık olsaydı, bu kazanın gerçekleşmesi imkansızdı.” diyerek Tesla müşterilerinin aklındaki şüpheleri gidermeye çalışmıştı.

Şu ana kadar herhangi bir bulguya rastlamayan polisler, Tesla’yı resmi olarak olmasa da haklı çıkardılar. Buna rağmen soruşturmayı yürüten polisler, Tesla’yı uyardı ve şunları özellikle belirttiler: ”Tesla’nın ”Autopilot” adını verdiği otonom sürüş sistemi, bir çok insan tarafından Google’ın sürücüsüz aracıyla karıştırılıyor. Tesla’daki sistemin akıllı bir hız sabitleme sistemi olduğunu herkesin bilmesi için bu özelliğin adını değiştirmek, herkesin yararına olacaktır.”

Soruşturma devam ediyor olsa da sonucun Tesla’nın lehine olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

 

 

 

 

Emrullah TEKGÖZ

1994'te doğdum. Atılım Üniversitesi İşletme (İngilizce) okumaktayım. Otomobil tutkum hayatımda her zaman büyük yeri olan AE101'in efsanevi mekanik tınısıyla başladı, E46 320i ve E39 540i ile bu tutku yerini aşka bıraktı. Bu aşk atmosferik Avensis 3 FL ile devam etmekte.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu