Haberler

Toyota Hilux en dayanıklı pick-up seçildi




Kutuplardan volkanlara dünyanın en zorlu arazilerinin ‘durdurulamaz gücü’ Toyota Hilux, sıcak balonla sadece 11 günde tamamlanan dünya turu rekorunun elde edilmesinde de önemli rol oynadı. Ünlü Rus maceracı Fedor Konyukhov’un yönettiği sıcak balon, dünya çevresini hiç durmadan sadece 11 günde dolaşarak yeni bir dünya rekoruna imza attı.

Başarıya ulaşan bu maceranın ardında ise resmi araç sponsoru olan Toyota ve onun efsanevi pick-up modeli Hilux vardı. Bir yıldan uzun bir süredir Toyota Hilux, Rusya’daki yolculuk hazırlıklarının tüm hazırlık aşamalarında yer aldı.

İkinci aşamada Birleşik Krallık’ta üretilen sıcak balon ve ekipmanları Hilux’a yüklendi ve uçak ile Avustralya’ya gönderildi. Kalkış alanında balon helyum ile dolarken, Hilux gücü kullanılarak balonun erken kalkmasının önüne geçildi. Maceranın sonundaki iniş noktasında da balonun güvenli bir şekilde yere sabitlenmesi için Hilux kullanıldı.

Fedor Konyukhov’un balonu 11 gün boyunca havada kalarak, 34 bin 950 km. yol kat etti. Balon sırasıyla Pasifik, Atlantik ve Hint Okyanusu’nu geçerken Antarktika Kıtası’na da yakın bölgelerde yol aldı.

Balon dünya turunu sırasıyla Avustralya, Güney Amerika ve Afrika üzerinden uçarak yine Avustralya’da tamamladı. Yolculuk -55 santigrat dereceye inen soğukluklarda ve 10 bin 600 metreye kadar ulaşan yükseklikte gerçekleşti.

onurhankocaman

Soğuk bir Şubat gününde, huysuzlandığı zaman ya bir otomobil içerisinde bulununca ya da müzik dinletilince keyiflenen bir bebek olarak dünyaya geldi. Hâlâ müzik ve otomobiller hayatında başı çekiyor. Üniversitede Uluslararası Ticaret eğitimi görürken bir yandan büyük bir aşkla müzik icra ediyor, bir yandan da otomobil kullanıyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu