Haberler

Volvo’dan emisyon hilesi hakkında önemli açıklama




Volkswagen tarafından açıklanan 14.7 milyar dolarlık emisyon skandalı sonrası, iskandinav otomobil üreticisi tarafından “Bu hile bizim için bir süpriz değildi.” açıklaması yapıldı. Volvo’nun üst düzey yetkililerinden Kent Falck, Volkswagen’in hilesinin herkes tarafından anlaşılan ve o kadar da gizli olmayan bir sır olduğunu açıkladı.

Falck’ın News.com.au’ya yaptığı açıklamada, Volvo mühendislerinin Amerika’daki sıkı emisyon regülasyonlarını karşılayamadığını ve aynı teknolojiyi kullanan ve ortak parçalara sahip Volkswagen’in otomobillerini ABD’de satarken, Volvo’nun dizel otomobillerini ABD’de yıllarca satamadığını belirtti.

Volkswagen’in emisyon skandalı hakkında endişeleri olan tek otomobil üreticisi Volvo değil. General Motors’un üst düzey yöneticilerinden Bob Lutz da, mühendisleriyle birlikte Volkswagen’in emisyon değerleri hakkında şüphe duyduklarını belirtmişti.

Öte yandan iskandinav otomobil devi, dünyadaki emisyon regülasyonlarının ilerleyen dönemde daha da katı kurallara sahip olacağına inandıklarını, dizel otomobillerden vazgeçerek, hybrid ve elektrikli otomobillere yoğunlaşacaklarını belirtti. Volvo, 2019’da ilk elektrik bataryalı modelini üretmeyi ve 2025 yılında da bir milyon elektrikli otomobil üretmeyi planladıklarını açıkladı.

 

 

 

Metehan Can Cirak

İlk oyuncağım da dahil olmak üzere hayatımın her evresinde otomobiller oldu. Lise zamanımda otomobillere olan ilgimin hobi düzeyinde kalamayacağını anlamamla gelecekteki yaşamımı da otomobiller üzerine kurmak istediğime karar verdim. Şuanda Bilkent Üniversitesi'nde makine mühendisliği eğitimi alıyorum.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Asdfghjkl resmen trip atmışlar, zamanında bizi mekana almadınız şimdi sıra bizde der gibi. 😀

  2. 2030 yılı dizel araçların ortadan kalkışı, 2040 benzinli araçların ortadan kalkışı.. Tüm otomobil sektörü buna böyle bakıyor. İçten yanmalı motorları tamamen 2040-50 arasında bitirecekler gibi.

  3. Gün gelecek “atmosferik keyfi alınmıyor” denilen turbo-benzinli motorlara bile muhtaç kalacağız..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu