Haberler

VW Touareg yıllandıkça güzelleşiyor




Her ne kadar Touareg artık SUV olarak eskimiş sayılsa da, Volkswagen gençleştirme operasyonlarında başarılı olan sayılı markalardan birisi. Yeni Executive Edition versiyonuyla da bunun bir örneğini gösteren Touareg, artık daha da gençleşmiş yüzüyle karşımızda.

Dürüst davranırsak, Touareg Executive Edition; ailenin gelmiş geçmiş en güzel tasarıma sahip olan üyesi. En son 2014’te girdiği revizyonla, o demode görünen krom kaplamalı ızgaralarından da kurtulup yeni bir tasarıma kavuşmuştu. Dieselgate skandalının arkasından gördüğü zararı kapatmak isteyen marka; zarif, özel ve birinci sınıf bir SUV yapma çabası içine girmiş. Fransız kırmızı şarabından ilham alınan koyu kırmızı renk tonu, 20 inçlik Mallory jantlarının yanı sıra, krom kaplı birçok noktası da siyaha boyanmış.

Açılır tavan ve onunla uyumlu tasarlanmış stop lambaları, standart olarak sunuluyor. İç mekanda ise elektrikli olarak ayarlanabilen ısıtmalı ve soğutmalı Nappa deri koltuklarla; ve tütün rengi döşemelerle lüks bir hava katılmış.

Executive Edition baz versiyonda 204 HP’lik 3.0 TDI V6 motor ve 8 ileri ZF otomatik şanzımanla satılıyor. Baz versiyondaki fiyat etiketi Almanya’da 64,925 € olarak belirlenirken 262 HP’lik 3.0 TDI V6 versiyonu ise 68,550 € fiyat etiketine sahip. Türkiye’ye gelip gelmeyeceği veya fiyatının ne olacağı ise merak konusu.

Gürkan Baştürk

1994 Bursa doğumluyum. Ege Üniversitesi'nde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği okumaktayım. Çok küçük yaşlardan beri araba tutkunuyum. Araba kullanmaya 17 yaşımda 1988 model bir Şahinde başladım, 1998 model bir Ford Fiesta ile devam etmekteyim.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu