Haberler

Yakıt tankerlerini Audi tasarlasaydı




Lükse ve performansa yönelik otomobilleri ile tanınan şirketin konsept tasarımları da ilgi çekici olabiliyor. Audi’nin gelecek planları arasında bu tür taşıtlar üretmek yer almıyor ancak Artem Smirnov ve Vladimir Panchenko ikilisi tarafından tasarlanan proje kendi kendini sürebilen elektrikli bir tır fikrinin üzerinde şekilleniyor.

truck-for-audi-plan-a

Üstte yer alan versiyon daha çok uzun yol ve otoban sürüşleri için tasarlanmış bir model. Büyük bir ön cam, otonom sürüş özellikleri ve hava direncini azaltmak için birçok detay… Düz ve geniş burunu ile hava direnci yüksek gibi gözüken tasarımın arka kısmında yer alan kanadı gibi detaylar ile hava direnç katsayısı aşağı çekilmiş.

İkinci tasarım ise Lego’lardan ilham alınan, elektrik motorlarının içlerinde yer aldığı, yarı off-road lastikleri ile daha ilgi çekici gözükmekte. Aküler şasinin içinde saklanırken amacın ağırlık merkezini yere olabildiğince yakın tutmak olduğu belirtiliyor. Konseptin kendini diğer tasarımdan ayırdığı nokta ise tavanının olmaması; Formula 1’den ilham alınmış gibi gözüküyor. Sürücülerin savaş jetlerinde görmeye alışık olduğumuz kasklardan kullanmaları ise ilginç bir detay.

 

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

4 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu