Haberler

Yeni Citroën C3 resmen tanıtıldı




Yeni Citroën C3 Avrupa’da tanıtıldı. 5 kapılı model ilginç tasarımıyla dikkat çekiyor. Birçok kişiselleştirme seçeneği bulunan yeni C3, teknolojik ve güvenlik geliştirmelerle geliyor.

Otomobilin tasarımı, alışık olduğumuz ve özgün Citroën tarzını yansıtıyor. Yeni C3, dokuz farklı gövde rengi ve üç farklı tavan rengi ile sunuluyor. Sıradışı C4 Cactus’ün küçültülmüş hali. C4 Cactus’te bulunan yenilikçi Airbump panelleri, yeni C3’e de eklenmiş.

Yeni C3; üç farklı Puretech benzinli motor, iki farklı BlueHDi dizel motor ile satın alınabiliyor ve yokuş kalkış desteği, şerit takip desteği, kör nokta uyarı sistemi, sürücü dikkat kontrol sistemi, geri görüş kamerası gibi özelliklerle gelecek.

Kabinde, ilgi çekici kumaşlar ve özgün tasarım dikkat çekse de, teknoloji öne geçiyor. Citroën’in yedi-inç ekranlı “Connect Nav” bilgi-eğlence sistemi, Apple CarPlay, Android Auto ve MirrorLink destekliyor. ConnectedCAM Citroën sistemi, dikiz aynasının arkasındaki kamerayı kullanarak video kaydedip, fotoğraf çekerek bunları direkt sosyal medya hesaplarınıza yükleyebiliyor. Farklı şekilde ifade etmek gerekirse, otomobil kullanırken telefonlarınızla fotoğraf ve video çekmeyi bırakıp bu sistemi kullanmanız önemli.

 

Citroën ConnectedCam™

Pratik, kullanışlı ve kullanıcı dostu olan Citroën ConnectedCam™ teknolojisi, ilk kez yeni C3’te kullanıldı. GPS ve 16 GB dahili hafızaya sahip olan entegre kamera (120 derecelik geniş açı, FHD, 2 milyon piksel), dikiz aynasının arkasına monte edilerek tüm yolculuğu sürücünün gördüğü açıdan kayıt altına alıyor.

 

Bu kayıt iki ana amaç için kullanılabiliyor:

Sürücü güvenli bir şekilde düğmeye basarak, anında sosyal ağlarda paylaşmak veya hatıra olarak saklamak için fotoğraf çekebilir (manzara, gün batımı vs.). Veya düğmeye basılı tutarak 20 saniyeye kadar video kaydı alabilir ve araç durduğunda paylaşabilir. Depolanan içerikler, saklamak veya Citroën ConnectedCam™ ücretsiz uygulaması vasıtasıyla paylaşmak için direkt olarak erişilebiliyor.

Temas anında sistem otomatik olarak kayıt almak için devreye girer. Kayıt, (30 saniye öncesi ve 60 saniye sonrası) olacak şekilde 1.5 dakika boyunca devam ediyor. Bu videolar kaza sonrası kanıt olarak kullanılabiliyor.

Citroën ConnectedCam™ uygulaması ile aracınızın konumunu bulabilir ve sonradan kolayca tekrardan bulabilmek adına da kayıt yapabilirsiniz.

 

Sürüş destek teknolojileri:

7 inç Dokunmatik Ekranlı Citroën Connect Nav Ara yüzü: Sesle veya 7” dokunmatik tabletten kontrol edilebilen, yeni nesil uydu navigasyon sistemi. Gerçek zamanlı trafik bilgisi, benzin istasyonları ve otopark konumları, hava durumu tahminleri ve yerel ilgi alanları hakkında bilgi veren TomTom Traffic gibi bağlı hizmetler ile uyumlu. Gerçek zamanlı olarak kör noktaları ve tehlikeleri sesli ve görsel uyarıyla sürücüye aktaran “tehlike bölgeleri” hizmeti de mevcut. Navigasyon, telefon ve medya fonksiyonları için ses tanıma özelliğinin kullanılabilmesiyle araç-sürücü etkileşimi iyileştirildi.

Mirror Screen teknolojisi: Sürücünün akıllı telefonunun ekranını aracın merkezi ekranına kopyalar. Sürücü dijital ekrandan akıllı telefonunu görüntüleyebilir veya multimedya içeriklerine erişebilir. Apple CarPlayTM, Android Auto (2017 başında sunulacak) ve MirrorLink® ile uyumludur.

Geri vites kamerası: Park yardımı ile birlikte geri vites seçildiğinde otomatik olarak devreye girer. Manevra esnasında ana ekranda aracın arkasında ne olduğunu görüntüleyerek ve renkli işaretler ile engelleri belirterek, sürücüye ek görüş sağlar.

Yokuş Kalkış Asistanı: %3’ten daha eğimli yokuş yukarı kalkışlarda yardımcı olarak fren pedalı bırakıldığında aracın geriye kaymasını 2 saniye boyunca engeller ve aracı sabit tutar.

 

Güvenlik teknolojileri:

Şeritten Ayrılma Uyarısı Sistemi: Sürücünün uykulu veya dikkatsiz olduğu durumlarda yardım sağlamak için 65 km/s üstü hızlarda devreye girer. Eğer sinyal vermeden araç diğer şeride doğru ilerlerse, sistem sürücüye sesli ve görsel uyarı verir.

Kör Nokta Görüntüleme Sistemi: Kör noktalarda araç olup olmadığını algılar ve bu bilgiyi aynada piktogram olarak görüntüler. Geri vites radarıyla aynı prensibi kullanan bu sistem şehir içi kullanım esnasında güvenliği önemli ölçüde arttırıyor.

Sürücü Yorgunluk Uyarısı: Sürüşe ara verme zamanı geldiğine dair sürücüyü uyarır. Örneğin, 2 saat boyunca 70 km/s üzerinde yolculuk yapıldığında ve ardından her saat başında devreye girer.

SOS Paketi ile Citroën Connect Box Özel yardım hizmetiyle sürücüyü bağlı tutar. Olası kaza durumunda, manuel veya otomatik olarak GSM vasıtasıyla bir kısa mesaj gönderilir. Mesaj araç bilgilerini, sürücü telefon numarasını ve kesin konum detaylarını içerir.

 

Benzinli ve dizel motor seçenekleri
Yeni C3 sadece görsel olarak değil, yüksek verimlilik sunan PureTech benzinli ve BlueHDi dizel motorları, EAT6 isimli en son nesil otomatik şanzımanın da desteğiyle performans bakımından da bir adım ileri taşıyor. Manuel şanzımanlı PureTech 3 silindirli benzinli motor, 68 HP, 82 HP ve 110 HP (Stop&Start) seviyelerine sahipken dizel güç üniteleri BlueHDi 75 HP (Stop&Start) ve 100 HP (Stop&Start) ile satışa sunuluyor. En iyi sürüş performansı ve konforu için yeni C3 kısa bir süre içerisinde EAT6 otomatik şanzıman ile de piyasada yer alacak.

 

TEKNİK ÖZELLİKLER
Uzunluk: 3.99 m
Genişlik: 1.75 m
Yükseklik:  1.47 m
Dingil mesafesi: 2.54 m
Bagaj hacmi: 300 L

 

Yeni Citroën C3, 2016’nın son çeyreğinde Türkiye’de olacak.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Dışı çok şeker olmuş, sıradışı ve rengarenk. İçi biraz toplama gibi geldi özellikle ekran kısmı direk Cactus’ten alınmış. Zenith cam özelliği de yok artık.

  2. Abi çok iyi olmuş yani şu araba sırf tasarımı için bile alınır ve o kamera özelliği mükemmel olmuş.

  3. Bu arada EAT6 şanzıman ve 100bg lik dizel bu aracı uçurur. Peugeot 208’e de gelmeli böyle bir kombinasyon. Sonunda Polo’ya rakip bir kombinasyon çıktı.

  4. eat6+dizel kombinasyonu 70bin tl bandından aşağıya olmaz.(polo dengi)
    benzinli+eat6 , f/p’ta rakipsiz olabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu