Haberler

Yeni F150 Raptor’ın 7 bilinmeyen özelliği




Ford bu sonbahar satışa çıkacak olan F150 Raptor ile ilgili yeni detayları basına sundu. Ford önceki Raptor’ın da başarılı bir pickup olduğunu ve yeni nesilde yerini aldığı modele göre büyük çaplı iyileştirilmelere gidildiğini açıkladı.

Yeni geliştirilen V6 EcoBoost

Ford-F-150-Raptor

F150 Raptor Ford’un yeni geliştirdiği 3.5 litrelik V6 EcoBoost’u kullanacak iki otomobilden birisi olacak. Diğer otomobil ise Le Mans galibi Ford GT. İkinci nesil ile gelen yenilikler arasında direkt enjeksiyon sistemi yer almakta. Standart olarak 375 hp ve 640 Nm torka sahip olan V6 EcoBoost’un Raptor’ın kaputu altında çok daha güçlü olacağını söylemek yanlış olmaz.

Camaro ile aynı şanzımanı kullanıyor

Ford-F-150-Raptor

Başlıkta herhangi bir hata yok. F150 Raptor piyasaya çıkmaya hazırlanan Chevrolet Camaro ZL1 ile aynı şanzımanı kullanacak. Ford ve General Motors ortak üretimi olan bu şanzıman gelecekte Mustang’te de kullanılacak.

Önceki Raptor’dan 230 kg daha hafif

Ford-F-150-Raptor

Satışta olan Raptor ile karşılaştırıldığında 2017 model Raptor 230 kilo hafiflemiş. Yeni F150 ile kullanılmaya başlanan alüminyum ile birlikte hafifleyen F150 ailesine böylelikle Yeni Raptor’da katılmış oldu. Önceden kullanılan V8’in yerine V6 kullanılması da bu hafiflemeye yardımcı olmakta.

Çift çıkışa sahip egzoz sistemi

Ford-F-150-Raptor

Arkada duran iki arkadaşı görüyor musunuz? Raptor çift çıkışlı egzoz sistemine sahip ancak bu çift egzoz sisteminin çoğu otomobilden farkı diğer sistemlerde olduğu gibi susturucudan itibaren ikiye ayrılmamakta, motordan çıkışa kadar iki farklı boru olarak yanan hava yakıt karışımını arkaya taşıyor.

Sürüş modları arasında Baja modu yer alıyor

Ford-F-150-Raptor

Peki Baja modu seçildiğinde tam olarak ne değişiyor? Dört çeker sistemini 4WD High moduna alıyor, AdvanceTrac sistemini biraz daha serbest bir hale getiriyor ve gaz tepkilerini iyileştiriyor. Vites kutusu ise daha hızlı hale gelirken bulunduğu viteste daha uzun durmaya başlıyor.

Asfalt yollar için “Spor” modu bile var

Ford-F-150-Raptor

Ford toprak yollarda olduğu kadar asfalt yollarda da zevkli sürüş yapabilmeniz için spor modunu da dahil etmeyi unutmamış. “Sport Mode”un yaptığı değişimler ise iyileştirilmiş gaz tepkileri, ağırlaşan direksiyon ve 10 orana sahip şanzımanın motoru sürekli gücün olduğu yerde tutmaya çalışması olarak özetlenebilir.

Raptor’a özel geliştirilen lastikler

Ford-F-150-Raptor

Daha önceden de haberini yaptığımız bu lastikler Raptor için özel üretim. BFGoodrich ile birlikte geliştirilen lastikler üst düzey off-road ve on-road performansını birlikte sunmakta. Yapılan açıklamaya göre K02’lar F150’nin şasi ve süspansiyon özellikleri göz önünde bulundurularak üretilmiş.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Temiz yazı olmuş eline sağlık, Amerika’ da F150 çok tepki toplamakta aluminium gövde ile malum gürül gürül çalışan motorlara ve kaslı gövdeye alışıklar. Fakat bi model de 250 kg ağırlık düşürmek büyük mühendisliktir, kullanmak lazım ama bu haliyle avrupaya ve daha doğuya gelin gideceği çok belli raptorun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu