Haberler

Yeni Nissan Juke, 2017’de geliyor




“Şehrin haylazı” yenileniyor.

Girdiği her pazarda iyi bir satış grafiği elde etmiş, dünya üzerinde her yıl 100.000’in üzerinde satış yapan Juke, tamamen yeni bir platform ve diğer birçok yenilikle geliyor.

Piyasaya çıkalı 6 yıl olan modelin henüz casus fotoğrafları olmasa da Nissan tarafından çıkış tarihi ve diğer bazı özellikleri şimdiden doğrulandı bile.

Nissan’ın yepyeni, aynı zamanda da Renault ile ortak kullanılacak olan, CMF-B platformu, ilk başta Yeni Micra’da, hemen ardından da Yeni Juke’da kullanılacak. Haliyle Yeni Micra’nın da 2017’de geleceğini söylemek mümkün.

Motor kısmında ise APU destekli bir hibrit yeniliği mevcut olan Juke’un, diğer motor seçenekleri ise şu şekilde:

  • 1.0 Litre, 3 silindir, turbo beslemeli benzinli (beygir gücü henüz belli değil)
  • 1.6 Litre, 4 silindir, turbo beslemeli benzinli (161 HP’lık DIG-T isimli ünitenin 190 HP’lik versiyonu)
  • 1.5 Litre, 4 silindir, dizel ünite (yakından tanıdığımız güncel dizel 1.5 Litrelik ünitenin, çeşitli iyileştirmeler yapılmış hâli.)

Ek olarak Nissan’ın baş tasarım sorumlusu Shiro Nakamura, özellikle de aracın iç mekanında, malzeme kalitesi açısından ciddi bir artış olacağını ve Android Auto ve Apple CarPlay gibi sistemlerin de Yeni Juke’da sunulacağı müjdesini verdi.

Fotoğraf kaynağı: motor1.com

onurhankocaman

Soğuk bir Şubat gününde, huysuzlandığı zaman ya bir otomobil içerisinde bulununca ya da müzik dinletilince keyiflenen bir bebek olarak dünyaya geldi. Hâlâ müzik ve otomobiller hayatında başı çekiyor. Üniversitede Uluslararası Ticaret eğitimi görürken bir yandan büyük bir aşkla müzik icra ediyor, bir yandan da otomobil kullanıyor.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Çirkinlikte seviye atlamış. Ama olsun 79 yıldır matruşka bebekleri gibi araba üreten malum markadan iyidir.

  2. o kadar insan çalışmıştır yazık. Biri de dönüp “aga biz ne yapıyoruz” dememiş. Artık gerçekten Joke olmuş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu