Haberler

Yeni Toyota Supra hem turbo hem hibrit olabilir




Toyota, gelişim süreci devam eden turbolu hibrit motorunu uzun zamandır beklenen gelecek nesil Supra’da kullanabilir.

Toyota Motorsport GmbH, markanın zorlu müsabakalarda elini kuvvetlendireceği bu motor için yoğun bir çalışma içerisine girerken, ortaya çıkacak güç birlikteliğinin yarış otomobili için mükemmel bir sonuç ortaya çıkarmasını bekliyor.

Toyota Motorsport Ticari Operasyonlar Müdürü ve Başkan Yardımcısı görevlerini yürüten Rob Leupen’in konuyla alakalı yaptığı açıklamada turbolu hibrit motor üzerinde çalışmalar yaptıklarını kabul ederken, bu motorun seri üretim otomobiller için tercih edilip edilmeyeceğiyle alakalı bilgi vermekten ise kaçındı.

Toyota’nın üretim modellerinde daha ileri gitmek için pek çok prototip üzerinde çalıştığını da belirten Leupen, yapılan çalışmaları 3 ile 5 yıl içerisinde seri üretim modellerinde gördüklerini belirtirken, bu açıklamanın ardından yeni turbolu hibrit ünitenin Supra’da görülebileceği yorumları daha şimdiden konuşulmaya başlandı.

Avrupa’lı devletlerin hibrit motorlar ile alakalı teşvik edici kararları sonucunda pek çok haber kaynağı Toyota’nın süper spor otomobillerinde daha verimli olacak turbolu hibrit motorların kullanılacağına kesin gözüyle bakıyor. 2018’de BMW Z4’ün yerini alacak olan Z5 ile aynı altyapıyı paylaşacak olan Supra için pek çok dedikodu kulislerde konuşulmaya devam ederken, bu dedikodulardan bir tanesi de otomobilin herhangi bir hibrit motor kullanmadan hayatına devam edebileceği yönünde.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Kanka gelişme bölümünün ikinci kısmında typta yazmışsın düzeltmek istersen bilgine.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu