Haberler

Yine bir Tesla kazası




7 Mayıs’ta yaşanan ve ölümle sonuçlanan Autopilot kazası tüm dünyada konuşulurken, Hollanda’da bir Model S otobanda takla attı. Boreno takma isimli İsveçli sürücü ve 8 yaşındaki oğlu, arabalarıyla yaptıkları Avrupa turundan geri dönerlerken Eindhoven ile Den Bosch arasında bir yerde 3 şeritli otobanın orta şeridinde ilerliyorlardı. Çok konuşulan ölümlü kazanın odak noktası olan Autopilot’un ise bu kaza sırasında devre dışı olduğunu belirtmek gerekiyor. Boreno, 130 km/s süratle otomobili tamamen kendisi kontrol ettiği sırada otomobil bir anda havalanıp sola doğru yatarak sürücü tarafından yere temas etmiş. Bunun sonucunda otomobil, birkaç kez takla attıktan sonra durabilmiş.
Çıkan tekerlekleri ve ezilen tavanıyla neredeyse hurda olacak bir hale gelen bu Model S’in sürücüsü ve 8 yaşındaki yolcusu ise otomobilden neredeyse hiç yara almadan çıkabilmiş. Gece boyunca önlem amaçlı hastanede tutulan sürücü ve oğlu, sabah taburcu edilmiş. Sürücünün kazayla ilgili hatırladıkları ise şöyle:
“Hava yastıklarının patlamasıyla anlık bir baygınlık geçirmiş olabilirim. Oğlumu yukarımda bana bakarken gördüm. Yüksek ama sakin bir ses tonuyla bana ne olduğunu sordu. Sesinde bir korku yoktu, sadece merak vardı. Araba bir süre düz ilerledi, yana doğru yattı ve tavanıyla yerden sekti ve aynı şey bir kez daha tekrarladı. Arabanın içi şişme bir kaleye dönüşmüştü. Her yerde devasa hava yastıkları vardı, direksiyondaki ve torpido gözünün üstündeki hava yastıkları hariç hepsi açılmıştı.”
Polis, hatırladıkları sadece gördükleriyle sınırlı olan sürücüye kazada neler yaşandığını anlattı. Sağ şeritte giden bir kamyon önünde çok yavaş ilerleyen otomobili geçmek isterken aynaya bakmadan Model S’in olduğu şeride girip otomobile çarparak yerden kesilip takla atmasına sebep olmuş.
Sürücü ise Tesla Club Sweden forumunda kaza sonrasında cevapsız çok soru olduğunu ancak önemli ve bariz ortada olanın otomobilden tek başlarına ve neredeyse hiç zarar görmeden çıkabilmeleri olduğunu söyledi. Gerçekten de Tesla’ların karıştığı tüm kazalar, Elon Musk’ın şirketinin ne kadar dayanıklı bir otomobil ürettiğini gösteriyor.(Tabi tek bir kaza hariç)

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Niye her tesla kazası gösteriliyor anlamadım zaten kazada autopilot da devrede değil.

  2. Bu tesla ya bineceğine her yere taksiyle git sigorta masrafın kaskon vergin park derdin cebinde kalsın zaten sen sürmüyon ne yapacan bunu

  3. Haber için teşekkğrler, yine bir tesla kazası başlığında yazman biraz gereksiz olmuş, günde her markadan kaç araç kaza yapmakta. Yanlış anlaşılmasın marka falan savunmuyorum, fakat bu şekilde haber yapmanız vurucu kelimelerle dikkat çekmeye çalışan ucuz internet siteleri gibi, otopark.com a yakışmıyor yani, biz sizden salt bilgi istiyoruz buna en iyi örnek And abidir. Ayrıca yeni bir teknoloji ve henüz kanun nezninde bile bi karşılığı yok, hatırlatırımki sene 2016 da hala hava yastığı açılmayan arabalar var, otobanda 180 ile giderken direksiyonu sertleşmeyen ve ölümlü kaza yaptıran BMW var, yani bu yazıya yüklenmiyorum yada terbiyesizlik yapmak istemiyorum fakat her teknolojinin bir evrim süreci var ve bu yüzden yapıcı olmakta her zaman fayda var. Saygılarımla, İyi Çalışmalar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu