Testler

Zaz: Honda Jazz 1.3 Elegance




  • Motor: 1318 cc, 4 silindirli atmosferik benzinli
  • Güç: 102 Hp @ 6000 d/d
  • Tork: 123 Nm @ 5000 d/d
  • Şanzıman: CVT
  • 0-100 km/s: 12,3 sn
  • Son hız: 182 km/s
  • Test tüketimi: Ortalama 6 litre/100 km
  • Ağırlık: 1170 kg
  • Bagaj hacmi: 354 litre
  • Fiyat: 72.180 ₺

+ İç genişlik
Kullanışlılık
+ Donanım
+ Tüketim

– Şanzıman
– Konfor
– Fiyat

Foto galeri için tıklayın.

Faruk

Küçüklüğümden beri sahip olduğum otomobil aşkı zaman içinde beni Otopark ailesinin bir parçası haline getirdi. Aileye katıldığım ilk günden beri siteyle ilgilenmeye zevkle devam ediyorum...

İlgili Makaleler

41 Yorum

  1. Testlerdeki araçların puanını düşüren en büyük etken bence fiyat…
    İyi de oluyor; belki yetkili bi abi görür de indirirler şu araçların fiyatlarını.

      1. Valla reis yanlış anlama ama önceki sinana göre biraz yapmacik anlatiyorsun yoksa objektifligin ve samimiyetin iyi.

  2. bu sefer sosyal mesaj vermeyi unutmuş reis yorum yapmayı beğenmeyi ve paylaşmayı unutmayalım 😀

  3. Su şişesi sıkıştırma oranı kaç sinan :))) bombasın hakkaten,çok güldürdün bu testte bizi.

  4. Vidonun sonunda cupra’nın ayak sesleri (hatta direk yanlaması) duyulu/görüldü. Efso bişiler geliyoooooooooooo!!!!!!

    1. sadece cupra değil Rahmi abi m5’in görüntüleri de taze ayrıyetten yayınlanacak 🙂

  5. Şanzıman yorumunuz çok havada kaldı “şehir içi kullanım da sorun yok” deniliyor ancak eksi yön olarak şanzıman belirtilmiş.Kafa karıştırıcı.
    1.2 puretech 110 hp eat6’lı Peugeot 208 allure 64.000 tl , keza vw polo 1.2 tsi dsg lounge gırtlak paket 61.000 tl ; honda türkiye ; jazz’ı fiyatlarken, sıfır fiyatının üzerinde satılan 2.el civic ve jazz’lardan ilham ve cesaret aldı anlaşılan..
    B sınıfı modellerin çeşitlilik içinde testlerinin devamını temenni ederiz..

    1. şehir için kullanımda dediğim gibi sorun yok, rahatsızlık vermiyor zaten kesin bir geçişi olmadığı için anlamıyorsunuz bile ama performanslı kullanım için keyifli değil.

  6. testten sonralki kesitte cupra ve m5 ile alakalı kopyalar vermişsiniz mesaj alınmıştır fakat tarih ?

  7. abi fiyatını eksilemişsiniz de şuanda bir çok markada o kadar donanımı sunan b segmenti araba yok bu arabada standart sunulan hava yastıkları poloda 2.5k gibi opsiyon fiyatı var bence o biraz yanlış olmuş donanımları çıkarınca fiyatı zaten düşüyor

    1. 1.3 atmosferik B sınıfı bir arabayı istediğin kadar doldur 65’i geçmemeli.72’ye ne arabalar var.

      1. 0 ne var? boş c segmentleri var başka ne var zaten araba iç hacmi filan baya büyük c segmentini o yönden zorlamış b segmenti değil b mpv olmuş bu ayrıca donanımların çoğu güvenlik donanımı 6 hava yastığı şerit uyarısı gibi sınıfında kaç arabada var bu?

        1. evet sınıfından yok c sınfında 69.800 e daha donanımlı araç bulabiliyorsun bkn:1.2 tsi dsg Leon ayriyetten adaptif cruise control bile var
          Adaptif Hız Sabitleyici “ACC” (WAS-Ön Bölge Asistanı “Front Asist”‘i içermektedir.)
          Sürüş Asistanı Paketi
          Arka Yan Hava Yastıkları
          Diz Hava Yastığı

  8. Çok heyecanlı, böyle biri kovalıyomuş gibi anlatmışsın veyahut öyle montajlanmış.. Keyifli, 18 dk nasıl geçti anlamıyorsun da, tane tane yavaş yavaş anlat biz yine izliyoruz zaten 30 dakika da olsa.

    Farklı bir Sinan Koç’tu.

    Aynı durum Fahir’de var mesela.

  9. Sinan abi yemek söylemiştim eve nasıl bitti anlamadim yemek ve video ağzına sağlık 🙂

  10. İç mekan ve dış çekimler önceki videolara göre baya eksik kalmış çekim için vakit yoktu herhalde, naçizane bir eleştirimde anlatıma, biraz acemice konudan konuya atlayarak oldu, onuda Sinan abinin tek başına test tecrübesinin az olmasına bağlıyorum.Bunların dışında her şey harika ellerinize sağlık.

  11. Yani diyecek bir şey yok, güzel anlatmışsın abi, aracı değerlendirdiğimiz zaman fiyata baktığın zaman B segmenti benzin-otomatik olarak çok pahalı bir fiyatı, otomatik vites fiyat farkı az güzel, ön yargılı yaklaşmayıp fiyatına bakıp sorguluyorum çok pahalı, ben bu aracın bu fiyatı hak etmesi için en azından güzel bir turbo motor ve güzel bir şanzıman ile satışa sunulmasını isterdim, atmosferikleri severim ama 1.3 motor be, atmosferik 1.3 mantıklı değil, cvt şanzıman evet güzel gündelik kullanım için ama keyifli değil, araç B segmentinin en dolusu, boyutları C segmentinde, fiyatına bakınca dediğim gibi turbo ve güzel otomatik vites beklerdim, onun dışında verdiklerine göre fiyatı normal. Eğer bayiye gidip güzel indirim verirlerse alınmayacak otomobil değil. Ayrıca boş modelinin fiyatı çooooook pahalı, dolu modelinin fiyatına boşuna göre bakınca çok uygun ama genede pahalı.

    1. Eski kasa gibi konforsuz, dediğin gibi 1.3 atmosferik ve bunun dışında 18 cc yüzünden üst vergi diliminde. Çok sınırlı bir kitlenin tercihi olur, zaten 1 senedir piyasada olan arabayı en fazla 3-4 defa gördüm.

  12. ya bu gibi araçlar b-mpv gibi oluyo sanki cunku baya boyut ve işlev farkı var colt-jazz gibi…bu arada videonun sonuna koptum 😀 cupra testi baya iyi olacak sanırım :d

  13. Eline, diline sağlık kardeşim. Çok güzel anlatmışsın.
    Benim de gördüğüm eksi yön fiyatı maalesef. Kafadan 20 bin fazlası var ama yapacak bir şey yok. Piyasa nereye gidiyor, bilemiyoruz.

  14. Sonda baya güldüm helal olsun reis.
    – Şanzıman
    – Konfor
    – Fiyat
    Şu 3ünün iyi olduğu bi Honda var mı?

  15. Tek kişilik dev kadro. Şuan yeni jazz ı biliyorum başka da test izlemem..Emeğinize sağlık

  16. Sanzimana 2.5 yildiz vermissiniz videoda hic bir sorunu yok normal kullanimda diyorsunuz performansta garip huylari olabilir bu aracin alan kiside performans icin kullanmiuicak bence hakettiginden az vermissiniz sanzimana puanda

  17. Gardaşim emeğine sağlık her testinizi sabırsızlıkla bekliyorum.lpg ye el pi ci diyenlerin olduğu bu sektörde içten sunumunuzla dogallaginizla bizi kendinize bagladiniz Rabbim yolunuzu açık etsin.

  18. 1.31 motor nedir allah aşkına. 1cm3 daha küçültememişler mi? 5000 devir de 123 NM tork. nediyim

  19. Burda şanzıman için yapılan yorumlara katılmıyorum. Motorun en verimli olduğu devirleri kullanarak farklı hızlarda ilerliyor olması başlı başına bir başarı. 5 vitesli bir otomobilde 2000 devirde sabit belli başlı hızlara mahkumsun. CVT şanzımanı diğer klasik şanzımanlar ile kıyaslamak mantıklı değil. Ben cvt araba kullandım ve çalışma şekillerine bayılıyorum.

  20. çok çok çok pahalı ne bu ya nereye gidiyor bu otomobiller insan alacaksa xc90 alası geliyor o da hayal ya neyse…

  21. sinan sen and kadar sistematik test yapmıyorsun ama bende bunu seviyorum doğaçlama, tekrar anladım tek kişi test güzel olmuyor en az 2 kişi ideal 3 olmalı bence başarılarınızın devamını dilerim.

  22. Korkunç pahalı…! Bizde bir önceki kasası vardı 40.000 tl civarında almıştık ve cvt şanzımanlıydı.Elektrik süpürgesi gibi bir şeydi ve konfor çok kötüydü.Arkada oturanların böbrek taşları yerinden oynuyordu.Bir şey değişmemiş yine aynı Honda jazz.Bu arabanın en güzel yanı pratik olması ve şehir içinde çok düşük hızlarda rahat sessiz ve şehir içi sıkıntısız olması.

  23. Sorunsuzluk, 6 yıl garanti ve geniş iç mekanıyla Honda Jazz segmentinin en iyi otomobillerinden biridir. Jazz bu sınıfta alınabilecek en iyi otomobillerden

  24. Tamam fiyat diyorsunuz hepniz yazmışsınız ama 2012 model opel corsa sahibiyim 1 yil once buyuk irk kopek sahiplendim kullanışlılığı yetmiyor b segmentinde bana kocaman 30kg lik bir kopekle baska hangi araba kolaylik saglar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu