Haberler

Trafik sigortasında yeni gelişme




Zorunlu trafik sigortasında zarar gören, dava yoluna gitmeden önce sigortacıya yazılı olarak başvuruda bulunacak.

Karayolu motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası şartlarında değişiklik yapan Hazine Müşteşarlığı tebliği, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Zorunlu trafik sigortasında zarar gören, dava yoluna gitmeden önce sigortacıya yazılı olarak başvuruda bulunacak.

Sigortacının başvuru tarihinden itibaren en geç 15 gün içinde başvuruyu yazılı olarak cevaplamaması veya verilen cevabın talebi karşılamadığına ilişkin uyuşmazlık olması hâlinde, hak sahibi dava açılabileceği gibi uyuşmazlığın çözümü için Sigorta Tahkim Komisyonu’na da başvurabilecek.

Değişiklikle birlikte, genel şartlarında hak sahibi ve sigorta şirketi arasında meydana gelebilecek uyuşmazlıkların çözümünde görev yapacak bir “arabulucu” tanımı da eklendi.

Sigortacı başvuru tarihinden itibaren en geç 15 gün içinde tazminat tutarında anlaşma sağlayamadığı durumda, anlaşılamayan tutar için arabulucuya başvurabilecek, anlaşma sağladığı tutarı hak sahibine ödeyecek, hak sahibi de arabulucuya başvurabilecek. Sigortacıya karşı dava açılmış olması arabulucuya başvuru yapılmasına engel teşkil etmeyecek.

onurhankocaman

Soğuk bir Şubat gününde, huysuzlandığı zaman ya bir otomobil içerisinde bulununca ya da müzik dinletilince keyiflenen bir bebek olarak dünyaya geldi. Hâlâ müzik ve otomobiller hayatında başı çekiyor. Üniversitede Uluslararası Ticaret eğitimi görürken bir yandan büyük bir aşkla müzik icra ediyor, bir yandan da otomobil kullanıyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu