Haberler

Yamaha yeni R3 ve MT-03’leri geri çağırıyor!




Her ne kadar bir üst vergi diliminde yer aldığı için Türkiye’ye getirilmese de Yamaha’nın R3 ve MT-03 modelleri, dünya çapında üst düzey satış rakamları elde etti. Bunun ardından geçtiğimiz gün medyaya yayılan geri çağırma haberi ise marka o büyük yükselişini yarıda kesecek gibi görünüyor.

Halihazırda aynı motor bloğunu kullanan modeller, yapılan ilk açıklamalara göre debriyaj sistemindeki bir hatadan dolayı geri çağrılacak. Nisan ve Temmuz 2016 tarihleri arasında üretilen modellerde tespit edilen sorunun detayına inmemiz gerekirse, yüksek performanslı kullanımlardan sonra aşırı artan yağ basıncının debriyaj baskı plakasında kırılmalara yol açabileceği belirlenmiş.

Plakadaki yük katsayısının yanlış hesaplanması ile birlikte belirli tarihlerde üretilen modellerde, yağ pompasındaki tahliye valfinin de bu probleme ön ayak oluşturabileceği ihtimali üzerinde durulmuş. İlerleyen zamanlarda sadece debriyajla kalmayıp tüm motoru etkileyeceği düşünülen sorun için Yamaha hemen harekete geçti.

Bayilerin aracılığıyla teker teker R3 ve MT-03 sahiplerine ulaşmaya başlayan Yamaha, parça değişimin acil olduğunu belirtirken, tüm bu işlemlerin ücretsiz gerçekleştirileceğini ve eğer müşteriler isterse, işlem gerçekleştirildiği sırada bayide bekleyebileceklerini de eklemiş.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu