Haberler

1.000.000. Q5 banttan indirildi!




Premium markaların vazgeçilmez Alman temsilcisi Audi, geçtiğimiz günlerde 1.000.000. Q5 olan SQ5’i üretim bandından indirerek Almanya Ingolstadt’daki fabrikalarında bir kutlama düzenledi.

Öncelikle 1.000.000. olma şerefine sahip olan modelin, Almanyalı bir aile tarafından sipariş edilen Sepang Mavi’si rengine bürünmüş bir SQ5 olduğunu belirtelim. Bunun yanı sıra Q7’nin kardeşi olarak 2008’de piyasaya sunulan Q5’in, markette yer aldığı 8 senenin sonunda -Hindistan ve Çin’de üretilen modeller dahil olmak üzere- 1.6 milyon üretim adedini geride bıraktığından söz ediliyor.

Toplamda 100 ülkede satılan Q5 ve SQ5’in, 8 yıllık mazisine rağmen halen yükselen bir eğri çizdiğini söylemek mümkün. 2014’te dünya çapında 247.446 adet satılan modelin, geçtiğimiz yıl olan 2015’te ise kaydettiği %8 artışla 266.968 adet yeni kullanıcıyla buluştuğu istatistiklerle kanıtlandı.

8 yıl boyunca ufak tefek makyaj operasyonlarının dışında jenerasyon değişikliği yaşamadan böylesine ciddi satış rakamları elde eden modelin halen pazarda tutunması bile bir mucizeyken; uzmanların görüşüne göre bu durumun farkında olan Audi yetkilileri, önümüzdeki yıl modelin 2.neslini bizlerle buluşturacak.

Halihazırda casus fotoğrafları da medyaya yayılmaya başlayan 2. nesil Q5’in (casus fotoğraflara buradan ulaşabilirsiniz!), hacimsel anlamda bir büyümeye gitmesinin yanı sıra tasarımında da ağabeyi Q7’den bazı esintileri bizlere aktarması bekleniyor.

2017’ye sarkar mı bilinmez ancak, önümüzde Ekim ayında gerçekleştirilecek Paris Motor Show gibi global bir organizasyon varken Audi’nin hamlesi ne olacak, bekleyip göreceğiz.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu