Haberler

2017 Mazda 3 ve GVC sistemi




2017 Mazda 3, “Mazda Axela” adıyla Japonya’da pek çok yeni özellikle piyasaya çıktı. Yeni makyajlı 2017 Mazda 3, önümüzdeki aylarda Avrupa’ya gelecek.

Tüm yeni nesil Mazda otomobillerde olduğu gibi 2017 Mazda 3 ve 6’da da insan merkezli bir geliştirme felsefesi uygulandı. Sürücülere ve yolculara tatmin edici bir deneyim sunmaya özen gösterildi. Sportif kompakt otomobilin ardındaki felsefe Mazda’nın “Jinba Ittai” adı verilen “binici ve atın birbirleriyle bütünleşmesi” yaklaşımından geliyor. İkonik Mazda MX-5 de aynı felsefeyle yaratılmıştı.

2017 Mazda 3 ile birlikte GVC (G Vektör Kontrolü) sistemi de ilk kez piyasaya çıkıyor. Bu sistem Skyactiv Vehicle Dynamics teknolojileri kapsamında motor, şanzıman, şasi ve kaportayı detaylı şekilde kontrol ediyor. GVC motor torkunu uyumlayarak her sürüş koşulunda daha hassas idare ve konforlu bir sürüş sağlıyor. Elbette sistem Mazda 6’ya da yansıyacak.

Mazda’nın yeni kompakt otomobilinin dizel versiyonları yüksek hassasiyetli besleme kontrolüne sahip, böylece daha başarılı ve hızlı gaz yanıtı elde ediliyor. Yeni dizel vuruntu azaltımı inovasyonu (Doğal Ses Frekansı Kontrolü) titreşimleri absorbe ederek vuruntuya yol açan üç kritik frekans aralığını ortadan kaldırıyor, tüm dizel modellerde Doğal Ses Yumuşatıcı teknolojisi de uygulanıyor.

G Vektör Kontrolü motoru şasi davranışını geliştirmek, otomobilin kontrolünü ve sürüş konforunu iyileştirmek için kullanıyor. Sistem, motor torkunu direksiyon komutlarına göre uyumlayan, yanal ve boylamasına hızlanmayı ve yavaşlamayı kontrol eden, böylece her tekerlekteki dikey yükü optimize eden dünyanın ilk sistemi.

Teknoloji tüm yetenek seviyelerinden sürücülere şehiriçi yavaş trafikten yüksek hızlı otoban sürüşüne, virajlı yollara hatta acil durum manevralarına kadar çeşitli sürüş koşullarında yarar sağlıyor. GVC özellikle zorlu zeminlerde (asfaltsız yollar) ya da yağmur, kar gibi koşullardan etkilenen kaygan yollarda başarılı. Bu gibi durumlarda sistem otomobilin idaresini önemli ölçüde kolaylaştırıyor. GVC esnek bir sistem ve SKYACTIV motora ve SKYACTIV uyumlu şasiye sahip her türlü taşıtta kullanılabiliyor. Yazılım temelli bir sistem olarak otomobile herhangi bir ağırlık eklemiyor, bu da mümkün olduğunca hafif otomobiller yapmaya çok önem veren Mazda mühendislerinin işini kolaylaştırıyor. Sistem Avrupa’da önümüzdeki aylarda yeni modellerde bulunacak.

2017 Mazda 3 önümüzdeki aylarda Avrupa piyasasına gelecek. Motor seçenekleri üç Skyactiv-G benzinli motor (SKYACTIV-G 1.5 (100 PS) ve 120 PS & 165 PS iki SKYACTIV-G 2.0) ve iki dizel motordan (SKYACTIV-D 1.5 105 PS ve SKYACTIV-D 2.2 150 PS) oluşuyor. Motorlar altı kademe Skyactiv-MT manuel ya da Skyactiv-Drive otomatik vitesle çalışıyor.

Necati Erdoğan

Otomobiller vazgeçilmezim. Her zaman söylerim, otomobillerin olduğu bir odaya kapatsalar yeme ve içme harici başka şeye ihtiyaç duymam. Otopark.com ile tanıştığım günden beri müptelasıyım. Türkçe öğretmeniyim. Bu camiaya katkıda bulunmaktan onur duyuyorum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu