Haberler

Monterey’de rekor üstüne rekor kırıldı




Monterey Otomobil Haftası’nın ev sahipliğini yaptığı, en önemli açık arttırma etkinliklerinden biri olan RM Sotheby’s tarafından düzenlenen müzayedenin ikinci gününde iki tane rekor kırıldı. 1955 model Jaguar D Type, 21.78 milyon dolara satılarak, bugüne kadar müzayedede satılan en pahalı İngiliz otomobili ünvanını kazandı. Bu ünvanla beraber D type, 10 milyon doların üzerinde bir bedele satılan dördüncü İngiliz otomobili oldu. Bu müzayededen önceki en değerli ingiliz otomobili, geçen sene 14.3 milyon dolara New York’da satılan 1962 model Aston Martin DB4 Zagato’ydu.

İkinci rekor ise, bir Amerikan otomobilinden geldi. Üretim bandından çıkarılan ilk Shelby Cobra, 13.75 milyon dolara alıcı bularak, 2012’de 11 milyon dolara satılan 1968 model Ford Gt40 Gulf/Mirage’ı geride bırakarak, bugüne kadarki en değerli Amerikan otomobili oldu.

Ayrıca altmış yıllık sahibi, Jim Hall tarafından sunulan 1955 Model Ferrari 750 Monza Spider da, 5.2 milyon dolara satılarak günün 3. en değerli otomobili oldu ve kendi satış bedeli rekorunu kırdı.

Metehan Can Cirak

İlk oyuncağım da dahil olmak üzere hayatımın her evresinde otomobiller oldu. Lise zamanımda otomobillere olan ilgimin hobi düzeyinde kalamayacağını anlamamla gelecekteki yaşamımı da otomobiller üzerine kurmak istediğime karar verdim. Şuanda Bilkent Üniversitesi'nde makine mühendisliği eğitimi alıyorum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu