Haberler

Berkay´dan Belçika´da bir zafer daha




Milli Karting Sporcumuz Berkay Besler, hafta sonunda uluslararası arenadaki başarılarına bir yenisini daha ekledi. Berkay, Belçika’da yapılan İnternational Belgian Max Challenge dördüncü yarışında harika performansını birincilikle süsledi ve genel klasman liderliğini sürdürdü.

Genk pistinde yapılan yarışların sıralama turlarında 55.922’lik derecesiyle en iyi zamanı kaydeden Berkay Besler, birinci finale ilk sırada başlama hakkını kazandı. Temsilcimiz zorlu geçen yarışı, Jonathan Hoggard ve Noah Rovers’ın ardından üçüncü bitirdi. 2. finale bu sıradan başlayan Berkay, 15.11.401’le Max Timmermans ve Jonathan Hoggard’ın önünde birinci oldu. Milli Sporcumuz, üçüncü ve son finalde Max Timmermans’ın ardından ikinciliği elde ederken, üçüncü Lars Lamborelle oldu. Bu sonuçla 157 puanı hanesine yazdıran Berkay Besler, yeni bir birinciliğe daha imza atarken, 149 puanlı Noah Rovers’la, 147 puanlı Max Timmermans  ikinci ve üçüncü sırayı paylaştılar.

Belçika’ya genel klasman lideri olarak gelen Berkay, tam anlamıyla psikolojik savaşa sahne olan yarışta, ortaya koyduğu performansın haricinde, konsantrastonunu koruması ve yarış disiplininden kopmamasıyla önümüzdeki sezon ülkemizi temsil edeceği F4’e hazır olduğunu bir kez daha gösterdi.

Genk’deki yarışın ardından toplamda 573 puanla liderliğini sürdüren Berkay Besler, X30 Avrupa Şampiyonluğundan sonra İnternational Belgian Max Challenge Şampiyonluğuna da çok yaklaştı.

Berke Çoban

Piri Reis Üniversitesinde Gemi Mühendisliği okumaya çalışan bir PETROLHEAD

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu