Haberler

Bir McLaren ile 130.000 km yolculuk yapmak




Bir “Supercar” sahibinin genellikle yaptığı yegâne şey, otomobilini haftanın büyük çoğunluğunda garajına hapsetmek ve keyfinin onay verdiği belirli zamanlarda onu gün yüzüne çıkarmaktır. Aslında gönlümüzden geçen “Supercar kaderi” bu yönde olmasa da, ne yazık ki bu pahalı otomobillerin birçoğu, ömrünün neredeyse tamamını bu şekilde geçiriyor. Fakat istisnaların kaideyi bozmayacağını elbette hepimiz biliyoruz ve İsviçreli iş adamı Urs Tschudin’in McLaren 12C Spider’ı bu istisnalara bir örnek.

Alışık olduğumuz kullanıcıların aksine Tschudin, McLaren 12C Spider’ını ulaşım ihtiyaçları için haftanın her günü faal bir şekilde kullanıyor. Otomobile sahip olduğu üç yıl içerisinde tam 80.000 mil yani 130.000 kilometre yol kateden Tschudin’in, pahasını karşılaması adına kullanım arzusu diye ifade edebileceğimiz ve 12C Spider’ın bu yüzden tepe tepe kullanıldığını açıklayan bir de felsefesi var.

Müşteri ziyaretleri için yılda ortalama 27.000 mil (43.000 km) yolculuk yapan iş adamı, bunu tüm Avrupa çapında ve kış mevsimlerinde dahi kesintisiz olarak gerçekleştiriyor. Yolculuğunu metal tavanlı üzeri açılır, hızlı, keyifli ve bir o kadar da konforlu bir otomobil ile yapmayı arzulayan Tschudin, bu iş için McLaren 12C Spider’ın biçilmiş kaftan olduğunu çoktan keşfetmiş bile.

Erkenden kapıyı çalan bazı kalite kusurları olsa da, McLaren’ların temelde oldukça sağlam otomobiller olduğu biliniyor. Düzgün bir şekilde bakıldığında, Tschudin’in 12C Spider’ının da uzun yıllar ona hizmet etmemesi için hiçbir sebep yok. Elbette, bakım ve yakıt masraflarının yanında bu muazzam otomobil için değer kaybı da olacaktır, fakat emin olun ki Tschudin bunun üstesinden gelebilecek durumda ve 12C’nin ona yaşattıkları ödediği bu bedele değer.

Emre Girit

2000'li yılların başlarında, henüz çocukken E46 M3 ile başlayan otomobillere olan merakım, zamanla bir tutkuya dönüştü. Halen karakter sahibi otomobilleri yaşamayı ve yaşatmayı, otomobil kullanırken limitleri zorlamayı büyük bir keyifle devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

4 Yorum

    1. Ön farlardaki buğulanma, aşırı hassas uyarı lambaları, akü boşalması ve kapıların çalışmasıyla alakalı bazı problemler, kullanıcıları tarafından tecrübe edilmiş sorunlardan birkaçı.

  1. Video boyunca kalite sorunuyla alakalı tek bir şey belirtilmemiş. Ben de bu kalite sorununu merak ettim açıkçası.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu