Haberler

BMW 2 Serisi Gran Coupe’de şaşırtıcı detaylar




Bu günlerde ortalıkta dolanan bir söylenti oldukça canımızı sıkacağa benziyor. Üretilmesi uzun süredir konuşulan ve gündemde olan BMW 2 Serisi Gran Coupe bizi üzebilir.

BMW hayranlarıyla dolup taşan BMWBlog sitesinde gündeme gelen iddiaya göre, BMW 2 Serisi Gran Coupe önden çekişe sahip olabilir. İddianın kaynağı ise GermanCarForums sitesindeki bir gönderi olarak gösteriliyor. Bu gönderinin sahibi bir BMW 2 Serisi kullanıcısı ve bir tüketici araştırma etkinliğine davet edilmiş. Cep telefonlarının yasak olduğu ve bu yüzden fotoğraf çekiminin mümkün olmadığı etkinlikte kendisine 2 Serisi Gran Coupe prototipi olduğunu tahmin ettiği bir prototip otomobil kullandırılan kullanıcı, koltuğuna oturduğu prototipin önden çekiş sistemine sahip olduğunu belirtiyor.

Kullanıcının test notları arasında otomobilin tasarımına ait bilgiler de yer alıyor. Otomobilin önünde ve arkasında tamamen yeni bir tasarım dilinin kullanıldığını belirten kullanıcı, otomobilin arka kısmının güncel 7 Serisi’nden oldukça fazla iz taşıdığını ancak bir fark olarak plakalığın bagaj kapağında değil de güncel 6 Serisi’nde olduğu gibi tamponda bulunduğunu yazmış. Böylece otomobilin arka kısmında daha temiz, daha sade ve daha şık bir görüntünün oluştuğunu savunan kullanıcı, BMW’nin de modaya ayak uydurarak stop lambalarını bagaj boyunca uzatıp, bagajın ortasında BMW logosuyla birlikte sonlandırdığını belirtmiş.

Otomobilin içiyle ilgili de değişik detaylar olduğunu dile getiren kullanıcı, otomobilde hayalet gösterge kullanıldığını ancak bu ekranın konsolun ortasına kadar uzanarak ConnectedDrive sisteminin LCD ekranı ile birleştiğini yazmış. Kullanıcının gözlemlerine göre motorun çalıştırılıp durdurulmasını sağlayan start butonu, vites topuzunun yanına konuşlandırılmış ve vites topuzu da küçültülüp kısaltılarak orta konsola daha sade ve toplu bir görünüm verilmiş. Bunun yanı sıra Volvo’dan alışık olduğumuz ve oldukça zarif duran çerçevesiz dikiz aynasına 2 Serisi Gran Coupe prototipinde de yer verilmiş. Otomobilde mekanik el freni bulunmazken, start butonunun yakınına elektronik el freni yerleştirilmiş. Otomobilde bulunan sunroof ise oldukça uzun ve geniş tutulmuş, öyle ki bu sunroof arka koltuklara kadar açılabilme özelliğine sahipmiş.

Kullanıcıya 2 Serisi Gran Coupe’yi değerlendirirken referans olması amacıyla Mercedes-Benz CLA, Audi A3 ve güncel BMW 3 Serisi de test ettirilip görüşleri alınmış. 4 Serisi’nin prototipini de değerlendirdiğini belirten kullanıcı, 4 Serisi ile ilgili kayda değer bulduğu tek şey olan çirkinliği ve Audi’nin tasarım diliyle olan benzeşmesini dile getirirken, güncel 4 Serisi’nin çok daha güzel olduğunu belirtmiş.

Bizi asıl şoka uğratan noktaya odaklanacak olursak, BMW güncel olarak da önden çekiş sistemine sahip otomobiller üretiyor. Bu otomobillerin arasında sadece Avrupa’da satışa sunulan 2 Serisi Active Tourer ve Grand Tourer modelleri ile markanın bu sene üretilen crossoverı X1, önden çekiş sistemine sahip.

Elbette arkadan itiş sistemiyle özdeşleşmiş BMW’nin 2 Serisi Gran Coupe’de arkadan itişe sadık kaldığını görmek bizi çok mutlu eder ancak gelecek beraberinde ne getirecek, merakla bekliyoruz.

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Fotodaki araç alakasız olmuş. Mavcut 2 serisi coupenin tavanı daha yüksek. Muhtemelen CLA gibi yüksek tavanlı olur Gran Coupe de. Bu fotodaki gibi olursa aracın boyutlarını düşününce o arabanın içine oturamazsınız.

    1. Takdir edersiniz ki 2 Serisi Gran Coupe hakkında yayınlanan en ufak bir resmi görsel dahi yok, bu durumda biz de “rendering” adı verilen bu görsel çalışmaları en azından kafanızda bir fikir oluşturması düşüncesiyle habere yerleştiriyoruz.

      1. Google yazarsan bunlarda bir sürü ver zaten. Genelde de üretilen araçlar bu araçlara benzemiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu