Haberler

Brisa büyümeye devam ediyor




Brisa 2016 yılının ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre, net satış gelirlerinde %5, brüt kar seviyesinde %20, esas faaliyet karı seviyesinde ise %9’luk artış elde etti. Şirket, Lassa markasıyla uluslararası pazarlarda da başarılı bir performans sergiledi, %0,6 büyüyen Avrupa pazarında Lassa %5 oranında büyüme sağladı.

Brisa, Ocak-Haziran 2016 dönemini, geçen senenin aynı dönemine göre net satış gelirlerinde %5 oranında bir artış ile tamamladı. Brüt kar seviyesinde geçen seneye göre %20 artış sağlarken, brüt karlılık oranı da %32,4 ile geçen senenin 4 puan üzerinde gerçekleşti. Esas faaliyet karında 108,7 milyon TL’lik büyüklüğe ulaşıldı.

Sürdürülebilirlik ve inovasyon odaklı stratejileri doğrultusunda istikrarlı bir büyüme performansı sergilediklerini dile getiren Brisa Genel Müdürü Yiğit Gürçay; “2016 yılının ilk yarısında, yurtiçi otomobil ve hafif ticari araç lastikleri segmentinde, pazarın üzerinde performans sergileyerek, pazar payı kazanma başarısı elde ettik. Rekabetin yüksek olduğu binek lastikleri ekonomik segmentte, Dayton markamız ile iyi bir performans sergiledik. Ticari ürünler segmentinde ise müşterilerimize değer sağlayan aksiyonlarımız ile pazara paralel bir performans sergileyerek, pazar payımızı koruduk. Ticari ürünler pazarında önemli bir iş alanı olan kaplama lastikleri segmentinde kayda değer bir büyüme ile pazar payımızı artırdık. Uluslararası pazarlarda da rekabetçiliğimizi koruyoruz. 2016 yılı ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre, Lassa uluslararası satışlarında adet bazında toplam %11 artış sağladık. Bu yıl ilk 6 ayda Avrupa lastik pazarı %0,6 büyürken, Lassa %5’lik büyüme ile potansiyelini gerçekleştirme yolunda atılım içinde” dedi.

2016 yılının ikinci çeyreğinde, Çin ve gelişmekte olan ülke ekonomilerinde toparlanma görüldü. Bununla beraber, dünya genelinde akaryakıt fiyatlarındaki düşüşle araçlar daha fazla kilometre yaptılar ve Çin, Rusya ve Brezilya pazarları başta olmak üzere dünyada hafif ve ağır ticari araç lastikleri pazarında bir önceki sene aynı döneme göre %3 artış kaydedildi.

Avrupa Birliği ve EFTA (Avrupa Serbest Bölge Birliği) ülkeleri toplamında otomotiv endüstrisi pazarında %10 artış oldu. Avrupalı üreticilerin operasyonlarını yeniden şekillendirmesi ve yeni üreticilerin pazara girmesiyle beraber, Avrupa lastik pazarında ise rekabet artmaya başladı. Avrupa lastik pazarında, 2016’nın ilk yarısında bir önceki yılın aynı dönemine göre %0,6 büyüme gerçekleşti. Avrupa hafif ve ağır ticari araç yenileme lastik pazarında ise, rekabetçi ithal lastik adetlerinde artış görülmesi ve araçların daha fazla yol yapmaları sebepleriyle yaklaşık %2 artış sağlandı. 2016 yılı Ocak-Mayıs döneminde, Türkiye yenileme lastik pazarında, otomobil segmentinde rekabetin yüksek olduğu ekonomik segmentte büyüme devam ederken, yaz lastikleri değişim döneminde pazarda beklenen büyüme gerçekleşmedi. Bir önceki yılın aynı dönemine göre, toplam otomobil lastikleri pazarı aynı seviyede kaldı ve hafif ticari araç lastikleri pazarı ise %5 daraldı. Ancak ticari araç üretimindeki düşüş, yenileme pazarındaki satışları tetikledi ve kamyon ve otobüs lastikleri pazarında %9 artış elde edildi.

Brisa’nın Türkiye’den tek destekçi olarak yer aldığı Solar Impulse programı tarihe geçti “Yolculuğunuzun Geleceğini Tasarlıyoruz” vizyonu doğrultusunda Brisa’nın ülkemizden tek destekçi olarak yer aldığı Solar Impulse programı, yenilenebilir enerji ve temiz teknolojilerin gücünü kanıtlayan güneş enerjisiyle dünya turu girişimini başarıyla tamamladı. Fosil yakıt kullanmadan, gece ve gündüz hiç durmadan uçabilen Solar Impulse, dünya turuna başladığı Abu Dabi’ye 26 Temmuz’da ulaştı. Toplamda 21 gün süren uçuşlar 17 seferde gerçekleştirildi ve 40.000 km yol kat edildi. Dünya Hava Sporları Örgütü tarafından bu tarihi dünya turuyla şimdiye dek 19 rekora imza atıldığı açıklandı. Dünya turunun tamamlanmasıyla, Solar Impulse, dünyanın çevresini yakıtsız olarak sadece güneş enerjisiyle kat eden ilk uçak, Solar Impulse’ın mucidi ve pilotları olan Bertrand Piccard ve Andre Borschberg ise dünyanın çevresini güneş enerjisiyle dolaşan ilk insanlar olarak tarihe geçtiler.

Kaynak: arabam.com

İzzet Can Bekar

Küçükken babamın Tipo'suna binip onu kullandığımı hayal ederdim, zihnimde uzun yolculuklara çıkar babam gibi vites değiştirirdim. O yıllarda gelişen bu tutku, hayatıma şekil veriyor. Bu arada İTÜ'de Makina Mühendisliği okuyorum ve gerçek bir motor sporları tutkunuyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu