Haberler

Bugatti 16 C Galibier’in üretimi tekrar gündemde




Bugatti’nin 4 kapılı konsept modeli olan 16 C Galibier’in üretim söylentileri tekrardan dolaşmaya başladı. Önceki zamanlarda da 7 yıllık konseptin üretilmesi konusunda sayısız söylentiler çıkmıştı ancak, Autocar’dan alınan bilgiye göre şirketin patronu Wolfgang Dürheimer, içlerinde 16 C Galibier’in de bulunduğu üç farklı stratejik planlamayı gerçeğe dökmeyi düşünüyor.

Eğer Galibier’in üretimine onay verilirse, otomobilin Porche’nin yeni Panamera’da kullandığı ve Bentley’in de yeni modellerinde kullanacağı MSB platformunu kullanması bekleniyor. Buradan yola çıkarak Galibier’in etkileyici önden motorlu konsept tasarımına sadık kalabileceğini düşünebiliriz.

Eğer Galibier’e onay verilmezse, Bugatti’nin diğer planlarını gerçekleştirmesi de muhtemel olabilir. Bugatti, Rolls Royce Cullinan veya Bentley Bentayga’ya rakip olacak süper lüks bi SUV üretimine gidilebilir. Bir başka düşünce de, daha ulaşılabilir ve Chiron’un altında konumlanacak bir süper otomobil. Bütün bu tahminler dışında, geçenlerde Monterey’de gördüğümüz Mercedes Maybach Vision Concept 6 modeli gibi, ünlü 6.4 metrelik Bugatti Royale’in velihatı olacak elektrikli bir model de gelebilir.

Autocar’dan alınan bir diğer bilgiye göre Galibier’in üretimi 2011 yılında onaylandı ve 3000 adet üretilecek Galibier için 8 yıllık bir üretim planı hazırlandı. Ancak Dürheimer’ın Audi’ye 2013’te geçmesinin ardından yerine gelen Wolfgang Schreiber, Galibier projesini durdurup, Veyron’un yerini alacak olan modelin çalışmalarına odaklandı. 2015’de Dürheimer’in tekrar Bugatti’ye gelmesiyle birlikte, Galibier projesi tekrar gün yüzüne çıkmış oldu. Fakat Galibier onaylansa bile, Chiron’un üretimi bitmeden piyasaya çıkması pek mümkün gözükmüyor.

 

Metehan Can Cirak

İlk oyuncağım da dahil olmak üzere hayatımın her evresinde otomobiller oldu. Lise zamanımda otomobillere olan ilgimin hobi düzeyinde kalamayacağını anlamamla gelecekteki yaşamımı da otomobiller üzerine kurmak istediğime karar verdim. Şuanda Bilkent Üniversitesi'nde makine mühendisliği eğitimi alıyorum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Bugatti Galibier’in Lamborghini Estoque’nin üretilmesi markaları için çok doğru bir adım olur. Bu sayede Porsche Panamera ve Aston Martin Rapide sınıflarında rakipsiz kalmamış olurlar. Bugatti ve Lamborghini’nin bu konseptleri nede üretmediğini çok merak etmişimdir. Bugatti, Lamborghini bu modelleriyle piyasadaki satışlarını arttırabilirler

    1. Aston Martin Rapide ve Porsche Panamera’ya Bugatti Galibier ve Lamborghini Estoque çok ciddi ve önemli bir rakip haline gelir. Büyüyen pazar doğal olarak otomotiv üreticilerini de başka segmentlere doğru yönlendiriyor. Bundan Bugatti de Lamborghini de nasibini alacaktır

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu