Haberler

Daimler yeni markasıyla Tesla’ya rakip olacak!




Son yıllarda yalnızca elektrikli otomobil üretimine yoğunlaşan pek çok markanın ortaya çıkması ve Tesla’nın kısa zamanda büyük bir başarıya imza atması köklü markaların elektrikli otomobil pazarına olan ilgisini arttırıyor. Elektrikli otomobillerin yakın gelecekte ciddi bir pazar payına ulaşacağını düşünen Daimler, yepyeni bir marka ile pastadan pay kapmak istiyor.

Daimler’in çatısı altında yer alan Mercedes son dönemde elektrikli ve sürücüsüz otomobil modelleri ile ilgili yaptığı çalışmalarına hız vermişti. Almanya’da 2025 yılından itibaren fosil yakıtlar ile çalışan otomobil satışının yasaklanması üzerine çıkan tartışmalardan sonra Alman üreticinin bu alandaki yol haritası da yavaş yavaş belli olmaya başladı. Ortaya atılan iddialara göre Daimler, elektrikli otomobiller ile ilgili Mercedes’in altında yeni bir marka oluşturacak. Yakın gelecekte iki SUV ve iki sedan olmak üzere dört model ile sürücülerin karşısına çıkması planlanan yeni markanın Tesla Model X’e rakip olacak ilk modelinin ise Ekim ayında düzenlenecek olan Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtılması bekleniyor.

Öte yandan Daimler’in kamyon bölümü başkanı Wolfgang Bernhard söylentileri doğrular nitelikte bir açıklama yaptı. Tesla’nın ortaya çıkmasıyla aynı zamanlarda bu projenin temellerinin atıldığını belirten Bernhard, projenin gerçekleşmesi için teknolojinin o dönemde henüz tam olarak hazır olmadığını ve gelecek 10 yıl içerisinde pazarın hareketlenmesi ile ilgili bir beklentinin oluşmasıyla beraber doğru zamanın geldiğini belirtti.

 

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu