Haberler

Elveda Renault Megane III RS




7 yıldır aramızda olan Megane III RS’in üretimi, Renault Sport’un geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile durduruldu. 2009’da Formula 1 Monaco Grand Prix’sinde tanıtılan otomobil günümüze kadar İspanya’nın Palencia kentindeki fabrikada 30 bin adet üretildi. İspanya üretimi olan otomobillerin büyük çoğu ise Avrupa, Japonya, Çin, Singapur ve Avustralya gibi çeşitli ülkelerdeki sahiplerine ulaştı.

final-renault-megane-iii-rs

Üretildiği süre boyunca çeşitli versiyonları piyasaya çıkan otomobilin en hızlı hali ise Nürburgring’de 7:54.36 gibi oldukça iyi bir süreye imza atan ve önden çeker otomobil kategorisinde belirli bir süre rekoru elinde bulunduran 275 Trophy-R’dı. Bu rekor ilk önce Honda Civic Type R tarafından 7:50.63’lik tur süresi ile geliştrildi. Daha sonra bir kez daha kırılan rekorun güncel sahibi ise 7:49.21’lik süreye sahip olan VW Golf GTI Clubsport S.

Renault’nun yeni Megane RS’i casuslar tarafından yakalanan test aracı ile ortaya çıkmıştı. Megane GT’nin gövdesiyle test edilen otomobilin 300 hp civarında bir güce sahip olması bekleniyor. Bu gücü sağlayacak motor ise turboşarjlı 2.0 litrelik bir ünite olacak. Önceki versiyondan farklı olarak ise yeni RS’te 3 ve 5 kapı seçenekleri bulunacak.

Şanzıman olarak tüketicileri memnun edebilecek iki seçenek bulunmakta. Tüketiciler 6 ileri manuel şanzıman veya 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman arasında seçme özgürlüğüne sahipler ancak Clio RS’te olduğu gibi en hızlı RS modeli EDC şanzımanla satın alınabilecek. Otomobilin dört çeker sistemine sahip olup olmayacağı ise merak konusu.

Yeni Megane RS’in çıkış tarihi ile ilgili iki farklı seçenek mevcut; birinci seçenek: 2017 Mart’ta yapılacak olan Cenevre Otomobil Fuarı, ikinci seçenek ise aynı yıl içerisinde Eylül’de yapılacak olan Frankfurt Otomobil Fuarı. Renault cephesinde ise göstergeler Cenevre’yi göstermekte. RS’in satışına ise 2017 sonu-2018 başı gibi başlanması bekleniyor.

 

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

6 Yorum

    1. Araç megane GT gövdesi ile test edildiği için görsel olarak böyle olmayacaktır. Egzost ucu farklı olabilir. Ayrıca dikkat edilirse çamurluklar kesilmiş.

      Yani megane 4 rs için eğer bu şasiyi kullanacak olurlarsa daha geniş çamurluklar ve farklı bir arka tampon ile gelecektir.

  1. VW Golf GTI Clubsport S rekoru kırdı ama arka koltukları yok yanı bırı bınek arac bırı pıst ıcın uretılmıs ıse nasıl rekor kırmıs olabılıyor anlamadım

  2. Yeni Megane 4 RS in yeniden önden çeker araçlar içinde en iyi HotHatch olacağı konuşuluyor. Renault’un gelistirdiği 4 Control sistemi maksimum yol tutuş alinması için bu modelde kullanılırsa işler iyice kızışır..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu